PROTIV ZABRANE ZAMRZAVANJA EMBRIJA U POSTUPCIMA MPO-A
Kontaktirajte pokretača peticije
Zato sto zivim u sekularnoj drzavi. Zato sto ne zelim da mi crkva odredjuje i kreira zakone i pravila.
Nitko tko je krenuo u takav mukotrpan postupak nije to radio iz objesti vec samo iz velike zelje i ljubavi koja nam je (vecini) urodjena. Tko god zeli znati statistiku oko aspiracije i zatim oplodnje jajnih stanica moze se informirati uz jako malo truda i biti ce mu jasno da takav zakon osudjuje vecinu parova na neuspijeh - i to onih koji bi statisticki imali najvece sanse da iz tog postupka izadju sa pozitivnim ishodom. Ovaj zakon se svodi na to da oni koji imaju novaca da odu u razvijenije zemlje ce imati priliku, ostali nece. Vjerujem da se to dogodi djeci nasih ministara, da sigurno ne bi pomirili sa time i lijecili se u Hrvatskoj.
Oni koji govore da se parovi koji ne mogu imati djecu trebaju pomiriti s time bez borbe - ja bi ih pitala da li smatraju da se svaki oboljeli od neizljecivih bolesti treba prestati lijeciti? Neplodnost je bolest ili usko vezana uz odredjene dijagnoze za koje bi trudnoca bila pozitivno rjesenje.
Još da se crkva makne iz politike i društvenog života uopće bilo bi odlično.
Sest godina se borimo s neplodnoscu. Kada su kod nas na snazi bila zabrana zamrzavanja embrija otisli smo u inozemsrvo i placali Sloveniji postupak koji sada ponovno zele zabraniti ili ograniciti broj embrija sto je nedopustivo. Zabraniti djelovanje i mijesanje Crkve tamo gdje joj nije mjesto,zabraniti opcenito njeno djelovanje koje propagira da je MPO postupak grijeh.
HVALA!
Uopce ne razumijem koja bi skupina ljudi imala ikakve benefite od toga? Ukoliko su vjernici te zbog njihovih uvjerenja podupiru ovu inicijativu, jednostavno rjesenje: neka se sami ne podvrgavaju toj vrsti umjetne oplodnje a puste druge na miru.
Ja sam za zabranu zamrzavanja,a sta sa onom zamrznutom djecom-embrijima koje si necete posadit???ubit cete visak svoje djece,embrija.
Puni su domovi djece,pa roditelj mozete biti i tako,tko vec zeli silom roditeljstvo.
I to nije pitanje vjere vec covjecnosti.ubiti il ne ubiti.
Jer ćemo muž i ja uskoro postati roditelji, a to nam je omogućila medicinski potpomognuta oplodnja, a velika hvala liječnicima koji čine sve kako bi ljudima omogućili roditeljstvo. Onaj tko nije prošao borbu s neplodnošću ne zna što bi značila ova zabrana, i informirajte se kolika je samo brojka ljudi koji se bore s ovim problemom.
| This discussion has been closed. |