PROTIV ZABRANE ZAMRZAVANJA EMBRIJA U POSTUPCIMA MPO-A


HVALA NA ODZIVU!!!

MPO ..... MEDICINSKI POTPOMOGNUTA OPLODNJA

 Statistika potpisivanja peticije na grafu!

PETICIJA IDE DALJE. DR. ČORUŠIĆ JE DANAS IMENOVAN ZA SANACIJSKOG UPRAVITELJA KBC ZAGREB UMJESTO  Hrvoja Vrčića

NAŽALOST TIME SE PONOVNO OTVARA MOGUĆNOST IDEJE ZABRANE ZAMRZAVANJA EMRIJA U POSTUPCIMA MPO-A

                                                   

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/414021/Evo-tko-je-sve-imenovan-a-tko-razrijesen-u-novoj-Vladi.html

 

 

                                                             Nenad Komušar, inž. el.

                                                                                                                                                         autor peticije

Hvala na interesu jedne TV kuće za objavu intervjua na temu peticija. Nažalost u ovom trenutku nisam spreman stati red kamere iz straha! 

 

Nova Vlada RH na poziciju Ministra zdravstva misli postaviti dr Čorušić čija je ideja zakonska zabrana zamrzavanja embrija u postupcima MPO (Medicinski potpomognute oplodnje). Mandatar g.Orešković to ne smatra bitnim pitanjem. Ta ideja je vezana za crkveni nauk da život počinje spajanjem jajne stanice i spermija, te njezinim množenjem i stvaranjem emrija. Kod nekih žena je takav postupak zamrzavanja embrija jedini mogući način da postanu majke. 

S stanovišta Hipokratove zakletve doktori su dužni učiniti i primijeniti sva medicinski dostupna dostignuća u liječenju pacijenta. Ovime se onemogućava liječenje iz vjerskih, ne i medicinskih razloga.

U liječenju neplodnosti zamrzavaju se rani embriji u stadiju 2-5 dana nakon oplodnje i ti embriji razvoj započinju mitotskom dobom oplođene jajne stanice (zigote).

Molim da date podršku s različitih računala, jer kad je s istog uređaja tada se broji kao jedan potpis, bez obzira što je više ljudi potpisalo peticiju).

  •  Što se dešava u ovom trenutku?

Od kad sam postavio peticiju kontaktirao sam sve članove Vlade u odlasku, te na peticiju upozorio sve stranke koje se zalažu da se zakon ne mijenja. Poslao sam i link peticije i zastupnicima u EU parlamentu, te na stranicama EU parlamenta pronašao adresu glasnogovornika te ga upoznao s peticijom. Link peticije sam odaslao na adrese svojih prijatelj koji žive u EU. U narednom periodu namjeravam doći u kontakt s g. Mršićem, te SDP-ovim čelnicima. 

  • Što nakon prikupljenih potpisa? 

Nakon prikupljenih mislim iste poslati na u Sabor RH i klubove zastupnika. Nadam se da restriktivan zakon neće biti ni razmatran niti donesen.  Ova peticija bi trebala poslužiti da se na vrijem počne raspravljati u saborskim hodnicima da je donošenjem takvog zakona zapravo krče građanska prava. Stoga mislim da je potrebno aktivno uključivanje udruga kojima je tema bliska. 

  • Što ako?

Obzirom da se s tim problemom susrećem od 09.2009, smatrao sam obaveznim da o njemu progovorim. Nažalost zdravstveno stanje u mojoj obitelji je takvo da vjerojatno neću postati otac, ali smatram da nakon 7 godina imam pravo zaštiti svakoga onoga kome se pokušava zabraniti napredak medicine da postane roditelj. 

 

Against ban on freezing embryos in medically assisted reproductive procedures

The new Government of the Republic of Croatia to the position of Minister of Health is recomended Dr. Corušić. The idea of ​​Dr. Ćorušić and the Government is the statutory prohibition of the freezing embryos in assisted reproductive procedures ( medically assisted procreation ) . The future President of Croatian Goverman g.Orešković is not considered about this very important matter .

This idea is related to the Church's teaching that life begins merging egg and sperm , and its multiplying and creating embryos . In some women, such a procedure is the freezing of embryos only way to become a mother .

From the standpoint of the Hippocratic oath doctors are required to do and apply all available medical advances in the treatment of the patient . If you adopt a new law that prohibits the freezing of embryos for religious , not for medical reasons , many women will never become a mother .

Please give support to different computers , because when sign petition as someone else from the same device then your sing counts as one signature , regardless of the number of people signed a petition .