UKIDANJE ODLUKE O NAPLATI PARKIRALIŠTA U NOVOM JELKOVCU

Stipe Jolić
Autor ove peticije

/ #96 Re: Zašto podržavam parking zonu u naselju?

2016-09-08 13:42

#44: Marko - Zašto podržavam parking zonu u naselju? 

 

 

 

 Poštovani gosp. Marko

cijenim Vaš komentar iako se s njime ne slažem. Naravno da ima ljudi kojima možda i odgovara naplata i povlaštena mjesečna karta i ako je to većina u naselju neka bude po njihovom. Ali ako je većina protiv uvođenja naplate neka je onda ne bude. Upravo zato smatram da je trebalo pokrenuti i nekakvu raspravu s pro i kontra argumentima pa da se odlučimo. Ovako je to samovolja uz jeftina opravdanja kako će se tako uvesti red. Red se uvodi komunalnim redarstvom  i policijskim akcijama a ne naplatom svima kao da svi parkiramo kamiončiće na pločniku. 

 

 

Ja radim za minimalnu plaću, a siguran sam da autor ove peticije ima plaću preko prosječne - i plaće nad uređenim parkiranjem za 25kn mjesečno. Zašto i za koga?

Za koliku plaću vi radite ne znam i ne zanima me. Što se mene tiče dabogda imali 100.000 kn mjesečno, ja ću se iskreno radovati i čestitati Vam što ste uspjeli u životu. Ja ne plačem nad 25 kn, a ako i plačem zar nemam pravo na to? Jesu li moje i jesam li ih zaradio? Ukrao nisam! I ne dam nikome da me pravi majmunom govoreći mi da je to sitnica. Ako je sitnica ja mu nudim svoju uplatnicu. Uostalom, danas kad uvoode naplatu to je 25 kn. a što ako za dvije godine dignu na 50? Je li i tada to sitnica. Nije to samo 25 kn/mj to je 300kn godišnje, to je 3000 kn za deset godina.

 

 

Čudi me, ako se tako borite za naselje, zašto niste (već davno) pokrenuli peticiju zbog svih onih koji PARKIRAJU NA PJEŠAČKIM POVRŠINANA ili na PLATOU ISPRED ZGRADA koje su za sve, ali ne iza parking.

A zašto vi niste pokrenuli tu peticiju? Kad ste vi reagirali? Jeste li nazvali komunalnog redara, policiju? Nemojmo biti zajedljivi nego zajedno pokušajmo postići nešto dobro za sve. Vaše je pravo ne slagati se sa mnom i veseli me čuti različita misljenja i protuargumente, ali Vas lijepo molim da se ostavite mene kao osobe, koliku ja imam plaću i jesam li ja škrt zbog toga.