Potpiši incijativu ZA izgradnju Područne škole Sjever, IV. OŠ Bjelovar

GIZA1.png

 

Građanska inicijativa ZA prikuplja potpise podrške za izgradnju Područne škole Sjever, IV. osnovne škole Bjelovar od svih stanovnika koji žive na području grada Bjelovara. Inicijativa će se uručiti Gradskom vijeću Grada Bjelovara sukladno Statutu Grada Bjelovara. Prikupljanje potpisa trajat će dok se ne prikupi dovoljan broj potpisa koji će omogućiti raspravu o prijedlogu na sjednici Gradskog vijeća.

Građani sjevernog dijela grada Bjelovara okupili su se u inicijativu za izgradnju Područne škole Sjever, IV. osnovne škole Bjelovar zbog neodrživih postojećih prostornih uvjeta za odgoj i obrazovanje u matičnoj školi. Naime, IV. osnovnu školu pohađa ukupno 788 učenika u 36 razrednih odjela. Nastava je organizirana u dvije smjene koje rotiraju. Škola organizira i produženi boravak u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. Uvođenjem dodatne izbornosti nastave u razrednoj nastavi pojavljuje se još veća potreba za dodatnim prostorima u školi.

Škola unazad nekoliko godina ne bilježi pad broja učenika, on je na razini upisnih godina na relaciji odstupanja od +-3 %. S obzirom da razne druge okolnosti utječu na broj razrednih odjela škola već dugi niz godina ima od 32-34 razredna odjela u matičnoj školi. Trenutni prostorni uvjeti ne omogućavaju jednosmjensku nastavu koja je postala prijeko potrebna za kvalitetne uvjete odgoja i obrazovanja naših učenika. Naselja koja obuhvaća upisno područje IV. osnovne škole već duže vrijeme bilježe značajan porast broja stanovnika i javlja se potreba za novim prostornim kapacitetima.

Izgradnja Područne škole Sjever s pripadajućom jednodijelnom sportskom dvoranom omogućio bi rad u jednoj smjeni i niz prednosti koje trebaju biti PRIORITET razvoja svakog grada:

 • ostvarivanje uvjeta sukladno Državnom pedagoškom standardu,
 • priprema za novu mrežu školu (spajanje više škola u jedinstvenu administrativnu cjelinu - PŠ),
 • bolja i kvalitetnija organizacija pohađanja izvannastavnih aktivnosti, dopunske i dodatne nastave,
 • bolja i kvalitetnija organizacija prijevoza učenika u jednoj smjeni,
 • bolja i kvalitetniji rad u produženom boravku,
 • bolja i kvalitetnija organizacija izborne nastave u razrednoj i predmetnoj nastavi,
 • bolji i kvalitetniji uvjeti za kabinetsku nastavu,
 • bolja i kvalitetnija organizacija dnevnog i tjednog rasporeda sati,
 • korištenje dvorane za redovitu nastavu i izvannastavne aktivnosti,
 • korištenje dvorane u popodnevnim satima za sportske klubove i udruge,
 • lakša i bolja organizacija pohađanja izvanškolskih aktivnosti (glazbena škola, sportske aktivnosti, kazalište, radionice, škole stranih jezika i dr.),
 • više vremena u poslijepodnevnim satima za boravak s obitelji.

 U ime Građanske inicijative ZA

Marina Balen, dipl. uč.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Marina Balen to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...