Jedna smjena u OŠ Petra Preradovića

Mi, roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu Petra Preradovića u Zadru, prilažemo peticiju nakon neuspjelog pokušaja dogovora s upravom škole da se nastava u školskoj godini 2021./2022. održava u jednoj smjeni. Iako smo svjesni situacije s epidemiološkim pravilima, uvjereni smo kako je moguće i dalje održavati nastavu u jednoj smjeni s obzirom na to da je ova škola kapacitirana za veliki broj učenika, a pohađa je samo petstotinjak. Organizacijom nastave u jednoj smjeni olakšalo bi se roditeljima s obzirom da većina roditelja radi prijepodne. Dok ovo pišemo, imamo na umu i činjenicu da je ova škola samo dijelom sastavljena od učenika s Poluotoka,  te da su se u ovu školu upisala mnoga djeca iz ostalih dijelova grada kako bi pohađala nastavu u jednoj smjeni. Neodržavanjem iste, mnogi će roditelji biti prisiljeni upisati djecu u bliže škole, kako bi djeci olakšali odlazak u školu. Ujedno bismo željeli podsjetiti da je dokument koji je izdalo resorno Ministarstvo, a kojeg ste vjerojatno dobro proučili, „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021./22.“, upravo to što mu i ime govori, samo naputak i prijedlog, ne i obveza.  S obzirom da je riječ isključivo o modelima i preporukama koje je uvijek potrebno prilagoditi uvjetima, mogućnostima i nizu drugih okolnosti, a ne kao obvezatna pravila postupanja, tražimo da postupite u skladu sa situacijom, s dozom senzibiliteta, te nam olakšate polazak u školu naših mališana.Mi niže potpisani suglasni smo s tekstom ove peticije i tražimo hitno rješavanje novonastale situacije.


Anamarija Friganović Goić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Anamarija Friganović Goić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...