Karigador Istra zaustavljanje priznanju Lučke Uprave Umag-Novigrad koji omoguću

 satellitare_Karigador.jpg

Inicijativa Karigador stanovnika je rođen iz želje da se očuva vrijednost prirode i okoliša od obale Karigador, malom naselju na Jadranu Općine Brtonigla - Istra - Hrvatska. Želimo zaštitu prirode s rijetkim vrstama za dobrobit budućih generacija. Ona također ima za cilj istaknuti potrebu za više svjesno i odgovorno ponašanje lokalnih vlasti u odnosu na ovo područja od neprocjenjive vrijednosti koja se može stavljati na raspolaganje nastajanju turizam će biti sve više privlače prirodne ljepote.
Pri donošenju odluka od velike važnosti mora biti zajamčena sva zaštitu pruža europskog zakonodavstva, uglavnom prirodne i ekološke održivosti, očuvanja i tipične istarske obale krajolika, ekonomsku održivost. Sve ove mjere zaštite također mora uzeti u obzir interese lokalne zajednice i lokalnom kontekstu.
Oni su već očite negativne ekonomske situacije rpetute za drugim usporedivim dimenzije morskih, au blizini svega 3-4 milja: u ovom području turistički model na rekreativno marini iscrpljen ovom trenutku i dobro su svjesni i investitora i vlasti.

marina_karigador.jpg

Ovaj online peticija nastavlja djelovanje papira peticije započela je 03/06/2017, a već sadrži 830 potpisa na 07/01/2017, a može se pretplatili uvijek će Karigador kod organizacijskog odbora.

Potpisivanjem peticije traži da otkazao koncesiju od Lučke uprave Umag-Novigrad započeti u svibnju 2017. godine i povezanog projekta-studije pripremljene u Rijeci na temelju kojeg ulagatelj podnosi realizaciju velikog proširenje postojećeg gata (70 za 335 MT), kao i izgradnji velikog marine za 400 plovila i povezane usluge dizanja (40Ton) i ostava, snižavanje 3-4 mt morskog dna uništava svake vrste rijetke postojećim jedan, novi izgradnju nasipa 7850 m2 u more za restoran i službi u mornarici dvije priče zgrada i općinskog plana ne dopušta izgradnju novih u roku od 70 metara od mora linije. Prostori za potrebnim parkirališta ne očekuju.

Mali mul je do sada korišten za istovar ribe i za aktivnosti male lokalne obalnom užitka bez ikakvih smetnji, krajolika i okoliša. Tek nedavno brz razvoj plovila, stvarajući neku štetu.

Mali mul je do sada korišten za istovar ribe i za aktivnosti male lokalne obalnom užitka bez ikakvih smetnji, krajolika i okoliša. Tek nedavno brz razvoj plovila, stvarajući neku štetu.

Ranije projekt proširiti postojeći mali gat u istom naselju Bay djeliću Dajla Novigrad, pojavljuje se kao preostali dio mnogo većeg projekta koji ističe pokušaj utlilizzazione besmislena cijela uvala Karigador-Dajla.

U nastavku ćemo elechiamo teme i na papiru peticiju.

Imajte na umu da ako ste se već prijavili ne moraju ponovno pretplatiti ovu online peticiju.

Online pretplata se može obaviti sigurno i zaštićeno privatnost: će vaše podatke i vaš e-mail kako bi potvrdili pretplatu na svom jeziku; Priznato je potpisivanje jednom od svog smartphone uređaja, tableta ili osobno računalo.

03.06.2017.
PETICIJA ZA  PONIŠTENJE UGOVORA O KONCESIJI  SKLOPLJENOG 02.05.2017. GODINE  IZMEĐU  STRANE LUČKE UPRAVE UMAG-NOVIGRAD  S KONCESIONAROM  ZA LUKU OTVORENU ZA JAVNI PROMET LOKALNOG ZNAČAJA KARIGADOR  ZBOG :
- IZRAĐENOG PROJEKTA-ELABORATA IDEJNOG RJEŠENJA BR. 154516 OD FLUMIN-ING D.O.O. IZ RIJEKE NA OSNOVU KOJEG JE DOBIVENA KONCESIJA A KOJI NIJE U SKLADU S URBANISTIČKIM PLANOM UREĐENJA NASELJA KARIGADOR I PROSTORNIM PLANOM UREĐENJA OPĆINE BRTONIGLA

- ZBOG  NASIPAVANJA MORSKE OBALE I MORA  ,GRADNJE TRAVEL LIFTA  OD 40 TONA I SERVISA ZA BARKE ,GRADNJE DVOETAŽNIH ZGRADA NA NASIPU I NA  POMORSKOM DOBRU I U MORU ,VELIČINE 7.786 M2  NASIPA U STAMBENOJ ZONI TURISTIČKOG NASELJA, TE GRADNJE MOLA DUŽINE 335 m

- BUKE, ZAGAĐENJA, UNIŠTENJA ZAŠTIČENIH MORSKIH ORGANIZAMA I VRSTI, ZAŠTIĆENIH ŠKOLJKAŠA I  PUŽEVA , PTICA, ARHEOLOŠKIH NALAZIŠTA, IZVORA VODE U MORU, NALAZIŠTA DINOSAURUSA

- ZBOG NEPOSTOJANJA PARKIRALIŠTA ZA PREDVIĐENU LUKU S  400 VEZOVA

- ZBOG MINIJATURNOG GATA ZA LOKALNO STANOVNIŠTVO VELIČINE SAMO 60 M2

- ZBOG MOGUĆEG NARUŠAVANJA AKVATORIJA KARIGADORA I UMANJIVANJA  VRIJEDNOSTI STAMBENOG NASELJA KARIGADOR DA BI SE UVEČALA DOBIT SAMOG KONCESIONARA U SVRHU PRIVATNOG A NE JAVNOG INTERESA

- ZBOG MOGUĆEG NANOŠENJA ŠTETE SVIM KUĆAMA U KARIGADORU (PUCANJE ZIDOVA,PROZORA,TERASA)  KOD MINIRANJA MORSKOGA DNA ZA STVARANJE POTREBNE DUBINE LUKE

-MARINE ZA 400 VEZOVA U SREDIŠTU OBITELJSKOG NASELJA

- ZBOG ZAPOČETIH GRAĐEVINSKIH RADOVA BUŠENJA MORSKOG DNA U TIJEKU ZABRANE GRAĐEVINSKIH RADOVA U SEZONI ,  KOJE JE STUPILO NA SNAGU S 01.06.2017 ZA NASELJE KARIGADOR.

-TRAŽIMO POKRETANJE POSTUPKA IZMJENE PROSTORNOG PLANA OPĆINE BRTONIGLA U DIJELU KOJI SE ODNOSI NA NASIPAVANJE MORA I PLAŽE KAKO BI SE ISTO PONIŠTILO U KORIST MJEŠTANA KARIGADORA ŠTO JE OD JAVNOG INTERESA .