Podržimo peticiju nadležnim organima za utvrđivanje odgovornosti mandatara Zdravka Krivokapića

Zdravko-Krivokapic-1.jpg

U skladu sa krivičnom prijavom upućenom Specijalnom državnom tužiocu da procesuira odgovorne iz institucija sistema i van istog za kršenje Ustava i zakona države Crne Gore, zahtijevamo od Skupštine Crne Gore i nadležnih državnih organa utvrđivanje odgovornosti mandatara Zdravka Krivokapića i to zbog:

1) Prenošenja opasne zarazne bolesti (Član 288 Krivičnog zakonika CG) i nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti (Član 287 Krivičnog zakonika CG).

Krivokapić je u emisiji „Načisto“ TV Vijesti kazao da je na nogama prebolio koronavirus, čime je javno priznao da je bio prenosilac zaraze zadnjih sedmica, slobodno se krećući među građane, a da nije bio u izolaciji, protivno zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti. Ovaj skandalozni slučaj je uslijedio kao posljedica Krivokapićevog nonšalantnog kretanja bez maske mjesecima unazad i pričešćivanja istom kašičicom, suprotno zdravstvenim propisima. Krivokapićevo pričešćivanje istom kašičicom

Poziv mandatara da građani poštuju mjere, jer je virus već odnio previše života zasluživao bi pozdrav i poštovanje, međutim iskrenost istog je upitna s obzirom da dolazi od čovjeka koji je dan ranije javno saopštio da "ako imate vjeru, nemate nikakvih problema, nećete se zaraziti pričešćem”

2) Protivustavnog djelovanja u svojim izrečenim stavovima u kojima je diskriminisao više od 70% građana Crne Gore, negirao antifašističke tekovine države i kazao da je Crna Gora srpska država i da ne treba da slavi 09. maj, što je u suprotnosti sa ustavnim uređenjem Crne Gore kao nezavisne i suverene države, republikanskog oblika vladavine, koja je definisana kao građanska i demokratska (čl. 1 Ustava).

Mandatar Krivokapić je ugrozio ustavni poredak države svojim širenjem vjerskog fundamentalizma, negiranjem civilizacijskih tekovina i kreiranjem srednjovjekovnog društvenog uređenja karakterističnog za teokratske države Bliskog istoka, što je u suprotnosti sa ustavnim uređenjem Crne Gore, koji jasno razdvaja vjerske zajednice od države (čl. 14 Ustava).

krivokapic-cdm.jpg

Mandatar tokom izborne kampanje (foto: CDM)

Podsjećamo, radi se o pojedincu koji se ranije sastajao sa osuđenim teroristom; koji je u manastiru "biran" za mandatara; koji govori o "pomijeranju planina sa jednog na drugo mjesto"; koji je mjesecima unazad kršio zdravstvene mjere, da bi se odjednom naprasno sjetio da je "obaveza svakog vjerujućeg i nevjerujućeg čovjeka da poštuje zakone države"; koji u svom timu bira dvije kandidatkinje za ministarke koje su zbog svog javnog djelovanja dužne da krivično odgovaraju zbog kršenja Krivičnog zakonika Crne Gore i dr.

Javno djelovanje i izrečeni stavovi mandatara Krivokapića utiču na dodatno raspirivanje mržnje u Crnoj Gori, negiranje crnogorske nacije i prava nacionalnih manjina, kao i prijetnje teritorijalnom integritetu susjednih država ("Dogodine u Prizrenu", incident ispred ambasade Hrvatske...), čemu svakodnevno svjedočimo kao građani.

Mandatar Zdravko Krivokapić, osim retrogradnih ideja kojima zasipa javnost, svojim dosadašnjim nastupima pokazao je da nema jasnu viziju daljeg društveno-ekonomskog razvoja i da ne shvata stepen odgovornosti vezano za poziciju na kojoj se nalazi i ponašanje i poruke koje šalje javnosti, što zahtijeva hitnu reakciju svih nadležnih institucija.

***

ODABERITE OPCIJU DA VAM SE NA OVOM PORTALU OBJAVI IME JAVNO ILI DA OSTANETE ANONIMNI.

NAPOMENA: Svojim elektronskim potpisom na peticija24.com pridružujem se peticiji i krivičnoj prijavi u cilju zaštite pravnog poretka države Crne Gore i procesuiranja svih odgovornih za urušavanje istog i narušavanje bezbjednosti građana.

Dopis Specijalnom državnom tužiocu, Vrhovnom državnom tužiocu i direktoru Uprave policije povodom podnesene krivične prijave za procesuiranje svih odgovornih za kršenje Ustava i zakona države Crne Gore

Preuzmite cijeli tekst krivične prijave.

NE ZABORAVITE DA VERIFIKUJETE VAŠ POTPIS KLIKOM NA PORUKU KOJA ĆE VAM NA MAILU STIĆI SA PETICIJA24.COM.


Montenegro International    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Montenegro International to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...