Uvođenje moratorija na 5g mrežu u Samoboru i okolici

Inicijativa građana Samobor bez 5G okupljena je početkom lipnja s ciljem uspostave moratorija na uvođenje 5G mreže u Samobor i okolicu. Za takvu opciju odlučili su se brojni gradovi u zemlji i svijetu, poput Hvara, Biograda na moru, Bruxelles-a i Ženeve.  Za lokalno donošenje i provođenje odluke o moratoriju postoji adekvatan pravni i zakonski okvir na razini i hrvatskog i europskog zakonodavstva.

Stajališta smo da se nove tehnologije ne smiju testirati u realnom vremenu, kao što je to slučaj s 5G mrežom, koja je testirana na više lokacija u Samoboru. Ne zaboravimo da nadogradnja baznih stanica i testiranja nisu popraćena nikakvom javnom raspravom.

Tehnološki napredak u Samoboru i RH je moguć i bez korištenja 5G tehnologije, koja se pokazuje rizičnom na više razina. Naša inicijativa se slijedom toga zalaže za:

- moratorij na uvođenje 5G mreže u Samoboru i okolici do zaključenja neovisne studije o njenim stvarnim učincima,

- odgovorno korištenje 4G tehnologije,

- podršku tehnologiji zasnovanoj na optičkom kablu, kojeg uz najviše standarde u Samoboru nudi nekoliko operatera.

Iz perspektive političkih i društvenih sloboda želimo ukazati na potrebu za maksimalnom uključenošću građana u pitanja koja se tiču uvođenja rizičnih tehnologija. Slijedom toga je inicijativa Samobor bez 5G pokrenula on-line peticiju gdje građani Samobora te svi koji ne odobravaju implementaciju ove mreže, mogu svojim potpisom podržati prijedlog uvođenja moratorija na implementaciju 5G mreže u Samoboru i okolici, kojeg smo uputili svim vijećnicima Gradskog vijeća Grada Samobora.  

Zahvaljujemo na Vašoj podršci!

Samobor bez 5G

samoborbez5g@gmail.com

https://samobor-bez-5g.webnode.hr/

https://twitter.com/SveteAne

 

Nemamo razloga vjerovati da 5g nije štetan

"Najnovija mobilna tehnologija, 5g, po prvi put će upotrebljavati milimetarske valove uz postojeće mikrovalove 2, 3 i 4g tehnologije. S obzirom na ograničeni doseg, 5g će zahtjevati bazne stanice na svakih 100-200m, čime će se velik broj ljudi izložiti zračenju milimetarskih valova. Milimetarski valovi se uglavnom apsorbiraju u gornjem sloju kože. Kratkoročna izloženost ima negativne fiziološke učinke na periferni živčani, kardiovaskularni i imuni sustav. Studije pokazuju kako dugoročno izlaganje dovodi do kožnog i očnog melanoma te neplodnosti...5g neće zamijeniti 4g, nego će joj se pridružiti u bližoj budućnosti, možda i na duži period. Ukoliko postoji sinergijski učinak istovremenog izlaganja više tipova EMF-a, rizici se višestruko povećavaju."

Joel M. Moskowitz, pHd, School of Public Health, UC Berkley

blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/

 

"Uvođenje 5g mreže je prvi test elektromagnetskog zračenja izveden na ljudskim bićima u povijesti planeta Zemlje."

Paul Wagner

alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/oprez-5g-mreza

 

 

imgonline-com-ua-resizePERCKSfiERSQHDBE.jpg

Toranj repetitora u ulici Danice Ilirske svega nekoliko metara udaljenosti od obiteljskih kuća, na kojem je provedeno testiranje 5G mreže. 


Građanska inicijativa Samobor bez 5G    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građanska inicijativa Samobor bez 5G to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...