Uvođenje moratorija na 5g mrežu u Samoboru i okolici

Inicijativa građana Samobor bez 5G okupljena je početkom lipnja s ciljem uspostave moratorija na uvođenje 5G mreže u Samobor i okolicu. Za takvu opciju odlučili su se brojni gradovi u zemlji i svijetu, poput Hvara, Biograda na moru, Bruxelles-a i Ženeve.  Za lokalno donošenje i provođenje odluke o moratoriju postoji adekvatan pravni i zakonski okvir na razini i hrvatskog i europskog zakonodavstva.

Stajališta smo da se nove tehnologije ne smiju testirati u realnom vremenu, kao što je to slučaj s 5G mrežom, koja je testirana na više lokacija u Samoboru. Ne zaboravimo da nadogradnja baznih stanica i testiranja nisu popraćena nikakvom javnom raspravom.

Tehnološki napredak u Samoboru i RH je moguć i bez korištenja 5G tehnologije, koja se pokazuje rizičnom na više razina. Naša inicijativa se slijedom toga zalaže za:

- moratorij na uvođenje 5G mreže u Samoboru i okolici do zaključenja neovisne studije o njenim stvarnim učincima,

- odgovorno korištenje 4G tehnologije,

- podršku tehnologiji zasnovanoj na optičkom kablu, kojeg uz najviše standarde u Samoboru nudi nekoliko operatera.

Iz perspektive političkih i društvenih sloboda želimo ukazati na potrebu za maksimalnom uključenošću građana u pitanja koja se tiču uvođenja rizičnih tehnologija. Slijedom toga je inicijativa Samobor bez 5G pokrenula on-line peticiju gdje građani Samobora te svi koji ne odobravaju implementaciju ove mreže, mogu svojim potpisom podržati prijedlog uvođenja moratorija na implementaciju 5G mreže u Samoboru i okolici, kojeg smo uputili svim vijećnicima Gradskog vijeća Grada Samobora.  

Zahvaljujemo na Vašoj podršci!

Samobor bez 5G

samoborbez5g@gmail.com

https://samobor-bez-5g.webnode.hr/

https://twitter.com/SveteAne

 

Nemamo razloga vjerovati da 5g nije štetan

"Najnovija mobilna tehnologija, 5g, po prvi put će upotrebljavati milimetarske valove uz postojeće mikrovalove 2, 3 i 4g tehnologije. S obzirom na ograničeni doseg, 5g će zahtjevati bazne stanice na svakih 100-200m, čime će se velik broj ljudi izložiti zračenju milimetarskih valova. Milimetarski valovi se uglavnom apsorbiraju u gornjem sloju kože. Kratkoročna izloženost ima negativne fiziološke učinke na periferni živčani, kardiovaskularni i imuni sustav. Studije pokazuju kako dugoročno izlaganje dovodi do kožnog i očnog melanoma te neplodnosti...5g neće zamijeniti 4g, nego će joj se pridružiti u bližoj budućnosti, možda i na duži period. Ukoliko postoji sinergijski učinak istovremenog izlaganja više tipova EMF-a, rizici se višestruko povećavaju."

Joel M. Moskowitz, pHd, School of Public Health, UC Berkley

blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/

 

"Uvođenje 5g mreže je prvi test elektromagnetskog zračenja izveden na ljudskim bićima u povijesti planeta Zemlje."

Paul Wagner

alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/oprez-5g-mreza

 

 

imgonline-com-ua-resizePERCKSfiERSQHDBE.jpg

Toranj repetitora u ulici Danice Ilirske svega nekoliko metara udaljenosti od obiteljskih kuća, na kojem je provedeno testiranje 5G mreže. 


Građanska inicijativa Samobor bez 5G    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građanska inicijativa Samobor bez 5G to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...