PETICIJA O SPREČAVANJU SEGREGACIJE I DISKRIMINACIJE NASTAVNIKA OSNOVNE ŠKOLE BOROVO

Ravnatelju Osnove Škole Borovo
Tihomiru Jakovljeviću, prof.  

PETICIJA O SPREČAVANJU SEGREGACIJE I DISKRIMINACIJE
NASTAVNIKA OSNOVNE ŠKOLE BOROVO  

Istupamo kao roditelji dece koja pohađaju Osnovnu Školu Borovo IZUZETNO ZABRINUTI I ŠOKIRANI udaljavanjem sa nastave ne malog broja nastavnika koji rade u ovoj školi dugi niz godina, te POTICANJEM NA PODELE među nastavnicima i unutar naše male i ranjive zajednice.

Potpuno smo svesni društvene situacije u našoj zemlji i svetu, te nemamo ambiciju da rešimo globalne probleme, ali zahtevamo od Vas kao od odgovornog lica da učinite sve što je u vašoj moći i u okviru Vaših ovlasti da zaštitite zaposlenike O.Š. Borovo od bilo kakve segregacije i egzistencijalne pretnje. Ubeđeni smo da još uvek ima mogućnosti za to, te da nema potrebe i osnove za radikalnim potezima.

Mi ne tražimo da Vi kao odgovorno lice kršite Zakon, već da sporne „preporuke“ ne sprovodite u ekstremnom obliku koji segregira i egzistencijalno ugrožava deo nastavnika O.Š. Borovo.

1. Svedoci smo da su ove nedelje u najmanje 3 škole u našem užem okruženju svi nastavnici puštani u škole da obavljaju svoj posao bez segregacije, uz ljudski dogovor. Nejasno je dakle zašto Vi kao odgovorno lice niste primenili isti pristup?

2. U našoj državi svakim danom se pojačava osporavanje donešenih PREPORUKA Kriznog Stožera, kao izgledno nezakonitih i protu-ustavnih mera, postavlja se pitanje zbog čega Vi žurite sa ekstremnom primenom „preporuka“ ako postoji mogućnost da će one uskoro biti povučene?

3. Tačke IV i X. preporuka Stožera Civilne Zaštite RH ostavljaju mogućnost da testiranje zaposlenika uradi poslodavac („Predočenjem drugog dokaza o testiranju“- tačka IV). Tačka X pojašnjava: „Ako čelnik tijela, odnosno poslodavac organizira testiranje vlastitim resursima potvrde koje će izdati temeljem takvog testiranja važe samo za ulazak u službene prostorije“. Postavlja se pitanje zbog čega niste iskoristili ovu mogućnost iz PREPORUKA civilnog stožera, te testiranje zaposlenicima omogućili u školi brzim antigenskim testovima koji mogu da se kupe u apotekama po ceni od 35kn/kom? Ovim pristupom bi se rešili mnogi problemi za nastavnike.

Na kraju, mi kao manjina u ovoj državi već imamo dovoljno egzistencijalnih izazova da bi sami sebi pravili dodatne. Svi živimo u ovom divnom selu i srećemo se na ulici svakodnevno i treba i sutra da se pogledamo u oči i pozdravimo. Ove važne odluke koje donesete danas neće biti zaboravljene godinama. Apelujemo na Vas bratskom ljubavlju kao roditelji i meštani da sednete sa nastavnicima i nađete dogovor i rešenje dok još ima mogućnosti za to, kako bi i sutra mogli zajedno da živimo znajući da smo jedni za druge učinili sve.

U nadi da će ljudskost i sloga preovladati,

Dole potpisani roditelji:


Borovski Roditelj    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Borovski Roditelj moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...