PETICIJA O SPREČAVANJU SEGREGACIJE I DISKRIMINACIJE NASTAVNIKA OSNOVNE ŠKOLE BOROVO

Ravnatelju Osnove Škole Borovo
Tihomiru Jakovljeviću, prof.  

PETICIJA O SPREČAVANJU SEGREGACIJE I DISKRIMINACIJE
NASTAVNIKA OSNOVNE ŠKOLE BOROVO  

Istupamo kao roditelji dece koja pohađaju Osnovnu Školu Borovo IZUZETNO ZABRINUTI I ŠOKIRANI udaljavanjem sa nastave ne malog broja nastavnika koji rade u ovoj školi dugi niz godina, te POTICANJEM NA PODELE među nastavnicima i unutar naše male i ranjive zajednice.

Potpuno smo svesni društvene situacije u našoj zemlji i svetu, te nemamo ambiciju da rešimo globalne probleme, ali zahtevamo od Vas kao od odgovornog lica da učinite sve što je u vašoj moći i u okviru Vaših ovlasti da zaštitite zaposlenike O.Š. Borovo od bilo kakve segregacije i egzistencijalne pretnje. Ubeđeni smo da još uvek ima mogućnosti za to, te da nema potrebe i osnove za radikalnim potezima.

Mi ne tražimo da Vi kao odgovorno lice kršite Zakon, već da sporne „preporuke“ ne sprovodite u ekstremnom obliku koji segregira i egzistencijalno ugrožava deo nastavnika O.Š. Borovo.

1. Svedoci smo da su ove nedelje u najmanje 3 škole u našem užem okruženju svi nastavnici puštani u škole da obavljaju svoj posao bez segregacije, uz ljudski dogovor. Nejasno je dakle zašto Vi kao odgovorno lice niste primenili isti pristup?

2. U našoj državi svakim danom se pojačava osporavanje donešenih PREPORUKA Kriznog Stožera, kao izgledno nezakonitih i protu-ustavnih mera, postavlja se pitanje zbog čega Vi žurite sa ekstremnom primenom „preporuka“ ako postoji mogućnost da će one uskoro biti povučene?

3. Tačke IV i X. preporuka Stožera Civilne Zaštite RH ostavljaju mogućnost da testiranje zaposlenika uradi poslodavac („Predočenjem drugog dokaza o testiranju“- tačka IV). Tačka X pojašnjava: „Ako čelnik tijela, odnosno poslodavac organizira testiranje vlastitim resursima potvrde koje će izdati temeljem takvog testiranja važe samo za ulazak u službene prostorije“. Postavlja se pitanje zbog čega niste iskoristili ovu mogućnost iz PREPORUKA civilnog stožera, te testiranje zaposlenicima omogućili u školi brzim antigenskim testovima koji mogu da se kupe u apotekama po ceni od 35kn/kom? Ovim pristupom bi se rešili mnogi problemi za nastavnike.

Na kraju, mi kao manjina u ovoj državi već imamo dovoljno egzistencijalnih izazova da bi sami sebi pravili dodatne. Svi živimo u ovom divnom selu i srećemo se na ulici svakodnevno i treba i sutra da se pogledamo u oči i pozdravimo. Ove važne odluke koje donesete danas neće biti zaboravljene godinama. Apelujemo na Vas bratskom ljubavlju kao roditelji i meštani da sednete sa nastavnicima i nađete dogovor i rešenje dok još ima mogućnosti za to, kako bi i sutra mogli zajedno da živimo znajući da smo jedni za druge učinili sve.

U nadi da će ljudskost i sloga preovladati,

Dole potpisani roditelji:


Borovski Roditelj    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Borovski Roditelj to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...