PETICIJA ZA OSTAVKU ANDREJA PLENKOVIĆA

Sram me je što imam takvog premijera.

 

Dame i gospodo, obraćam se svima vama koji jedva da imate što jesti, koji ste blokirani, ovršeni, jadni i gladni, dugi niz godina nezaposleni i duboko poniženi. Odmorite se od samih sebe ova dva dana. Nakon toga, dignimo glave i počnimo se suprotstavljati onima koji na današnji dan krkače janjetine, teletine, najfinije šunke i odojke sa hruskavom koricom.

Njih ne zanimaju kopači po kontejnerima i radnična klasa. Trebali su biti naši sluge, a pretvorili su se u veleizdajnike koji vode politiku punjenja svog novčanika. Od veleizdajnika se ništa ne traži, ništa ne moli, niti se s njima pregovara. Veleizdajnika se hapsi i potom im se sudi zbog sramote koju su nanijeli narodu čije su interese trebali zastupati.

Sretan vam Uskrs, dame i gospodo i dijelite ovu peticiju svojim bližnjima da ustanemo više protiv tiranije i porobljavanja hrvatskog naroda!

 

1. Htio je prodati HEP-u sklopu čega i hrvatske vode. Stopirali smo.

2. Htio uvesti "Porez na nekretnine". Stopirali smo.

3. Htio je graditi termoelektranu na Peruči. Stopirali smo.

4. Lex Agrokorom bespotrebno nahranio lešinarske fondove

 

Posudili novac Agrokoru, a 'jedu države za doručak' | Express.hr

Kako je lešinarski fond koji ulaže u Agrokor odveo u propast Puerto Rico

 

Ramljak i njegovi savjetnici "pojeli" do listopada više od 176 milijuna kuna.

Ramljak je do kraja listopada Agrokor koštao 803.050 kuna, pokazuje posljednje izvješće. Kad odradi prosinac, trošak za njegov rad prerast će milijun kuna.

Svaki mjesec Ramljakova rada Agrokor košta 118.970 kuna bruto (osim travnja, kad je imao nešto manje jer nije radio cijeli mjesec).

Posljednje mjesečno izvješće otkriva i da je dosad na rad 141 zaposlenika angažiranoga na savjetovanju uprave potrošeno 166,5 mil. kuna.

Samo što, uz tekuće troškove savjetnika, oni imaju ugovorene i nagrade za uspjeh. Ako uspješno provedu nagodbu za Agrokor, njihov trošak će se popeti na 500 milijuna kuna.

 

Ramljak od plaće u Agrokoru postao milijunaš | Express.hr

 

Ramljak je osam puta nadopunjavao ugovor bez suglasnosti vijeća

 Bivši povjerenik Ante Ramljak originalni ugovor o kreditiranju je čak osam puta nadopunjavao, bez suglasnosti privremenog vjerovničkog vijeća, na što su upozoravali Sberbank i Franck zatraživši da pokaže anekse i prateće dokumente.

 

Prvi put kada su mediji objavili detalje ugovora otkriveno je da je nemoguće smijeniti vladinog povjerenika bez dozvole kreditora. U međuvremenu je, nakon afere sa savjetnicima u kojoj smo otkrili da je mjesec dana nakon što je postao povjerenik još uvijek radio za Texo Management i osigurao tvrtki 12 milijuna kuna vrijedan posao, Ante Ramljak ipak smijenjen.

 

Agrokor plaća naknadu američkim lešinarima, a milijun kuna odlazi u ...

 

5. Protjerivanje ruskog diplomata

 

"Odluka predsjednika Vlade g. Plenkovića apsolutno nepotrebno, bez ikakve koristi za hrvatski narod, dosad je najozbiljnija i najopasnija ugroza hrvatske nacionalne sigurnosti, posebno naših gospodarskih i financijskih interesa. Premijer nas sa rusima svađa ciljano i instrumentalizirano i to isključivo za svoju osobnu korist, a na štetu Hrvatske." (General Željko Sačić)

 

"Dok su nam Englezi tijekom domovinskog rata uveli sankcije na uvoz naoružavanja, transportni avioni ruskog Aeroflota su svakodnevno slijetali na aerodrom u Puli, dovozeći naoružavanje i vojnu opremu." (odlikovani hrvatski branitelj Damir Maduna)

 

 

 

6. Kupuje zrakoplove koji su za otpis

 

"... Amerikanci su na vrijeme upozorili hrvatsku vojnu sigurnosno obavještajnu agenciju da izraelski zrakoplovi nisu u dobrom stanju i da je njihov vijek trajanja pri kraju. Long Hit Martin je odbio remont izraelski F16 još 2014 godine konstatirajući da su za otpis. U međuvremenu se jedan izraelski borbeni zrakoplov navodno čak i srušio iznad sirije.

O tome da su Izraelski zrakoplovi loš potez upozorena je predsjednica države i cijeli državni vrh. No damir Krstićević je ipak uspio progurati za nekoga posao stoljeća.

Izraelci nisu bili na Hrvatskoj strani kada se stvarala demokratska država."

(Bujica)

 

Ti isti novi zrakoplovi koštaju skoro duplo manje:

 

Prema podacima na stranici Zračnih snaga SAD-a F-16 C/D, u koji nazivno spadaju i Baraci, košta oko 18 milijuna dolara - nov. To bi, uzmemo li u obzir inflaciju, iznosilo 27 milijuna dolara. Jednostavnim množenjem lako je izračunati da smo 12 novih aviona mogli dobiti za 324 milijuna dolara, a ne 500 koliko ćemo ih platiti Izraelu.

 

Amerikanci kažu da novi F-16 košta 18 milijuna dolara ... - Index.hr

 

7. Sada želi prodati Hrvatske šume.

ALARMANTNO: 'Dok se govori samo o Konvenciji, Vlada POTIHO ...

 

8. Istanbulska konvencija.

Ruga se našoj kršćanskoj tradiciji i uvodi moralno neprihvatljivu rodnu ideologiju. Time je prevario birače, jer to nije bio program HDZ-a.

O Istanbulskoj:

 

 

9.  Ne želi promijeniti ovršni zakon u kojem javni bilježnici uzimaju proviziju za provedbu ovrhe, gdje ovrhe vrši FINA, koja nema uvid u sudske slučajeve, te ne kontrolira je li osoba koja ovršuje sudski upravu.

 

"I Europski sud pravde dao nam je veliku pljusku rekavši da ovršna rješenja, koja donose javni bilježnici, nisu sukladna Europskoj konvenciji o temeljnim pravima čovjeka i građana, a nisu sukladna ni Ustavu.

 

Ovakav Ovršni zakon i njegovih 20 dosadašnjih izmjena, upravo onemogućuju naplatu potraživanja jer troškovi u većini slučajeva ovršnog postupka premašuju tri puta iznos glavnice.

A samo jedan račun, primjerice Holdinga od 200 kuna, vama predstavlja tri ovrhe po najmanje 800 kuna. Možete biti dužni od 1800 do 2400 kuna temeljem troškova ovrhe za samo jedan jedini račun." (sudac trgovačkog suda Mislav Kolakušić)

 

Ovo su nažalost već stari podaci:

8 000 000 ovrha građana RH preko FINA agencije

320 000 blokiranih građana RH uskoro preko 400 000 blokiranih!

380 000 nezaposlenih sa i bez statusa HZZ nezaposlene osobe

260 000 iseljenih HRVATA!

Više od milijun siromašnih građana bez kruha na stolu bez božičnica, bez uskrsnica bez plaće gladni i jadni...

Broj osuđenih pretvorbenih kriminalaca, ratnih profitera i banaka: 1 od 984 veleizdajnika!

Dijelite ovu peticiju/anketu kako bi što prije istjerali veleizdajnike iz naše zemlje dok je još naša!