Podrška Luki Popovu i slobodi govora

 

NE ŽELIMO JEDNOUMLJE I NETOLERANCIJU U PROGRAMU HRT-A

 

Ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću

Ravnatelju HTV-a Renatu Kuniću

Na znanje: Programsko vijeće HRT-a, Vijeće za elektroničke medije, Pučka pravobraniteljica

 

Mi, građani Republike Hrvatske i pretplatnici Hrvatske radiotelevizije, tražimo od Ravnateljstva i Programskog vijeća HRT-a te uredništva emisije „Peti dan“ da poštuju slobodu mišljenja, govora i vjeroispovijesti u programu Hrvatske radiotelevizije.

Budući da su Zakonom o HRT-u građani zakonski obvezani plaćati RTV pristojbu, smatramo da je zadaća svih nadležnih tijela i pojedinaca sačuvati različitost mišljenja u programu javne dalekovidnice.

Mi, pretplatnici, različitih smo svjetonazora i tražimo da se svaki poziv na jednoumlje u programu HRT-a odlučno odbaci.

Neovisno o našim osobnim stajalištima, smatramo da dr. sc. Luka Popov kao znanstvenik fizičar, intelektualac i katolički javni djelatnik, ima pravo javno iznijeti mišljenje, temeljeno na Zakoniku kanonskog prava Katoličke Crkve kako je to učinio u emisiji „Peti dan“ emitiranoj 5. svibnja 2017. godine.

Svaki pokušaj da se Luku Popova cenzurira samo zato što se njegovo mišljenje ne sviđa manjem dijelu građana Republike Hrvatske, iako njime nije ni prekršio niti pozvao na kršenje zakona i Ustava Republike Hrvatske, smatrat ćemo udarcem na slobodu mišljenja, govora i vjeroispovijesti te smo u tom slučaju spremni iskoristiti sve dostupne pravne mehanizme protiv Hrvatske radiotelevizije.

 

Građani za slobodu govora


Građani za slobodu govora    Kontaktirajte pokretača peticije