Pratnja na porod KBC SPLIT

Poštovani, 

potpisom ove peticije tražit ćemo pravo na pratnju na porodu svakoj trudnici u Splitskom rodilištu. Peticija je pokrenuta jer smo naišli na ne razumijevanje i ne podršku udruga i onih koji donose odluke u vrijeme Covid-19 da se omogući trudnicama pratnja na porodu.

Do sada se efikasno pokazalo traženje negativnog PCR testa pri pratnji na porodu. Pa smatramo da nema razloga ukidanju pratnje ako partner može tim istim testom dokazat da je negativan.

Iako se sada u svim državnim ustanovama traži EU digitalna potvrda,znači da bi očevi mogli napraviti brzi antigenski test i dobiti EU potvrdu i samim tim brze i lakše prisustvovali porodu.

S obzirom da prilikom pratnje na porodu, pratnja mora nositi masku, rukavice i bolničko odijelu i kad nema zaraznih bolesti poput Covid-19, smatramo da bi se isto trebalo i sada osigurati za vrijeme Covid-19 naravno ako partner nema simptome i ako mu se izmjeri temperatura prije pratnje na porodu.

Rodiljama je podrška i hrabrost partnera najbitnija u životu i obitelj se učvršćuje kada su svi skupa i partner vidi što njegova partnerica mora proći kako bi donijela na svijet novi život!

Ukidanjem pratnje ukidate pravo da otac doživi to čarobno iskustvo i vidi svoje tek rođeno dijete.

Za kraj smatramo da ako sva rodilišta u RH mogu dopustit pratnju na porodu da bi to i u KBC SPLIT trebalo biti dopušteno.

Hvala unaprijed! 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize J.K. to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...