Pravda za studente-pandemija nije izlika!

 

!!!!MOLIMO OBVEZNO POTVRDITI POTPIS PUTEM E-MAILA!!!! Nakon što potpišete peticiju na e-mail će vam doći potvrda koju trebate otvoriti i putem linka potvrditi potpis. Ukoliko se e-mail ne pojavi u roku nekoliko minuta, molim Vas da pogledate smeće pretinac ili neželjeno pretinac. Zahvaljujemo!

Zbog epidemije COVID 19, jedna od teže pogođenih skupina su studenti. Ovdje govorimo prvenstveno o studentima Pravnog fakulteta u Splitu koji pokreću ovu peticiju iz razloga što im je ukinut travanjski rok i nemaju nadokandu istoga unatoč uloženim naporima. U svojem djelovanju ne žele biti sebični jer znaju da nisu jedini. Zagreb je sravnio i potres zbog kojega studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta ne mogu boraviti u svojoj zgradi i održavati ispite. Mnogo studenata je ostalo bez posla kojima si financiraju studiji i jedini put za njih će biti put prema referadi i ispis na vlastiti zahtjev. Ovo je samo dio problema koji pogađaju studente, a rješenje je zajednički apel svim relevantnim subjektima koji odlučuju o sudbini budućih akademskih građana. Ova peticija biti će poslana Rektorskom zboru, rektorima Sveučilišta, Ministarstvu znanosti i obrazovanja zajedno sa dopisom u kojem se jasno izražavaju zahtjevi sa molbom za usvajanje istih. Bilo da si na pravu, ekonomiji, medicini, komparativnoj književnosti ili bilo kojem drugom faksu, daj da se tvoj glas čuje! 

Cilj ove peticije je prikupiti što veći broj potpisa svih studenata koji studiraju na jednoj od sastavnica Sveučilišta i osobno smatraju da su njihova kvaliteta studija i studiranje znatno otežani ili onemogućeni usljed pandemije COVID 19. 

Ovu peticiju potpišite ukoliko želite sljedeće:

  1. Produženje akademske godine 2019./2020. do 14.10.2020. kako bi se mogao organizirati i održati dodatni rok (ili u slučaju Pravnog fakulteta u Splitu otkazani rok) 
  2. Smanjenje bodovnog praga na 36 ECTS bodova za upis na višu godinu studija u akademskoj godini 2020./2021. 
  3. Smanjenje školarine 
  4. Smatrate da je zbog pandemije COVID 19 kvaliteta studija i studiranje znatno otežani ili onemogućeni.
  5. Što hitnije javno očitovanje svih relevantnih subjekata po pitanju zahtjeva studenata koji se ovom peticijom traže..
  6. Da se sva ostvarena prava na ovom izvanrednom ispitnom roku smatraju pravima ostvarenim u okviru za akademsku godinu 2019./2020.
  7. Da se od strane Senata relaksira režim polaganja ispita u navedenom ispitnom roku tako da studenti mogu pristupiti polaganju svih ispita neovisno o statustu studenta.

Stela i Maja, studentice Pravnog fakulteta u Splitu    Kontaktirajte pokretača peticije