PROTIV STUPIĆA U TRGOVAČKOJ ULICI U GRADU UMAGU

PETICIJU POKREĆE : Građani Grada Umag i ostali koji svakodnevno koriste Trgovačku ulicu, zainteresirani za rješavanje novo nastale problematike postavljanja stupića  

PETICIJA SE UPUĆUJE :    1. Grad Umag , G.Garibaldi 6, 52470 UMAG, n/r gradonačelnika 2. Grad Umag , Upravni odjel za komunalne djelatnosti , 3. svim gradskim vijećnicima GV Grada Umaga

NAZIV PETICIJE : PROTIV STUPIĆA U TRGOVAČKOJ ULICI u Umagu 

SVRHA PETICIJE : UKLANJANJE SVIH STUPIĆA te pravovremeno obavještavanje građana i poziv na učestvovanje na javnoj raspravi sa ciljem pronalaženja najboljeg rješenja

Kao građani grada Umaga i ostali koji svakodnevno koriste trgovačku ulicu, ZAHTJEVAMO hitno micanje stupića koje je počelo 20.05.2024., te uspostavu parkirnih mjesta, po prethodnom načinu korištenja.

Trgovačka ulica je žila kucavica centra, nažalost kao jednosmjerna ulica, i jedina omogućava prilaz vozilima trgovinama i starom gradu u centru. Njezino sužavanje, uklanjanje parkirališta za građane, kupce, dostavu i invalide, toliko je značajno da prije bilo kakvog zahvata građani trebaju biti upoznati sa gradskom odlukom.

Građani bi također trebali učestvovati, svojim prijedlozima i primjedbama u fazi prije odluke, a to je pronalazak najboljeg rješenja. Najbolje i najprihvatljivije rješenje neće dati niti najbolji stručnjaci koji žive i rade u Zagrebu, već građani i ostali zainteresirani koji svakodnevno koriste Trgovačku ulicu.   

Radi navedenog novog prometnog rješenja, neki poduzetnici su već odlučili zatvoriti trgovine, a ostali primorani smanjenjem prometa, nemogućnosti dostave, razmišljaju o odluci. Ovi sada otežani uvjeti poslovanja imati će posljedicu „bježanja“ trgovina iz centra, a nakon toga vraćanje života u centar grada, biti će jako, jako teško, gotovo nemoguće.  

Da li uopće postoji potreba za novim prometnim rješenjem Trgovačke ulice? Tko je taj i na čiji zahtjev se pristupilo nekom novom rješenju, koje će prema rebalansu proračuna Grada Umaga 5/2024 stajati 100.000 € (projektna dokumentacija), a  po svemu sudeći građane grada Umaga u konačnici stajati oko 2.500.000 €. Neopravdan i za građane grada Umaga štetan trošak, koji će platiti građani, ne uključujući posljedice te nepromišljene odluke.      

Ukoliko Grad Umag ima neke planove, dužan je o tome informirati građane i omogućiti im sudjelovanje u izradi novog prometnog rješenja, te radi tih razloga :

Zahtijevam hitno uklanjanje svih postavljenih stupića, te pravovremenu obavijest Grada Umaga o početku javnog izlaganja sa javnom raspravom novo planiranog prometnog rješenja Trgovačke ulice.

TO POTVRĐUJEM SVOJIM POTPISOM.

28552556391797_106566687415038593_n.jpg

29338399706823_n.jpg

20240521_1042002.jpg

*Ova peticija se poziva na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) (EU) 2016/679 te da sve podatke prikuplja zbog potreba i u svrhu peticije . Nitko ne smije koristiti, upotrebljavati i kontaktirati vas radi potpisa peticije jer time krši GDPR.

**Iz razloga, što Grad Umag ne omogućava inicijatorima peticije pokretanje bilo kakve peticije, petija se provodi samo online. Nakon 1.500 potpisa peticija se upućuje nadležnim. 


Zeleni Umag - građanska inicijativa    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Zeleni Umag - građanska inicijativa moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo javno objavljivati vašu adresu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazati ove informacije javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...