UKIDANJE UPOZORENJA PRED OTKAZ ZBOG JAVNOG UKAZIVANJA NA PROBLEM SMJEŠTAJA DJECE

TRAŽIMO DA SE UPOZORENJA PRED OTKAZ UKINU!

Psihologinja koja je u rujnu 2023. javno, putem Facebooka, upozorila da joj u uredu sjedi djevojčica s autizmom bez roditeljske skrbi, čiji prijem je zbog prekapacitiranosti odbilo više od 30 ustanova za smještaj i svi timovi za udomiteljstvo, dobila je upozorenje pred otkaz od ravnateljice Zavoda za socijalni rad. Upozorenje pred otkaz dobila je i socijalna radnica koja je također radila na predmetu djevojčice.

Putem ove peticije molimo da svi iskažete punu podršku dvjema stručnjakinjama koje su ukazale na potrebu javnog zagovaranja prava korisnika u sustavu socijalne skrbi i potpišete da se ova upozorenja pred otkaz ukinu!

Izražavamo jednaku bespomoćnost i razočaranost kao da je i nama, svima u sustavu, dano isto upozorenje. S obzirom na uvjete rada, nepovjerenje poslodavca, prebacivanje odgovornosti isključivo na zaposlenike i nepoduzimanje konkretnih radnji za unapređenje sustava koji brine o najranjivijim skupinama, zaposlenici, na žalost, nemaju drugih očekivanja od poslodavca -

osim upozorenja.

Potpisnici ove inicijative ujedno traže da se uspostavi neki drugi način rada na unapređenju sustava, osim opomena i javnog blaćenja radnika.

inicijativa #odšutnjedopromjene


Inicijativa Od šutnje do promjene    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Inicijativa Od šutnje do promjene to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...