UKIDANJE UPOZORENJA PRED OTKAZ ZBOG JAVNOG UKAZIVANJA NA PROBLEM SMJEŠTAJA DJECE

TRAŽIMO DA SE UPOZORENJA PRED OTKAZ UKINU!

Psihologinja koja je u rujnu 2023. javno, putem Facebooka, upozorila da joj u uredu sjedi djevojčica s autizmom bez roditeljske skrbi, čiji prijem je zbog prekapacitiranosti odbilo više od 30 ustanova za smještaj i svi timovi za udomiteljstvo, dobila je upozorenje pred otkaz od ravnateljice Zavoda za socijalni rad. Upozorenje pred otkaz dobila je i socijalna radnica koja je također radila na predmetu djevojčice.

Putem ove peticije molimo da svi iskažete punu podršku dvjema stručnjakinjama koje su ukazale na potrebu javnog zagovaranja prava korisnika u sustavu socijalne skrbi i potpišete da se ova upozorenja pred otkaz ukinu!

Izražavamo jednaku bespomoćnost i razočaranost kao da je i nama, svima u sustavu, dano isto upozorenje. S obzirom na uvjete rada, nepovjerenje poslodavca, prebacivanje odgovornosti isključivo na zaposlenike i nepoduzimanje konkretnih radnji za unapređenje sustava koji brine o najranjivijim skupinama, zaposlenici, na žalost, nemaju drugih očekivanja od poslodavca -

osim upozorenja.

Potpisnici ove inicijative ujedno traže da se uspostavi neki drugi način rada na unapređenju sustava, osim opomena i javnog blaćenja radnika.

inicijativa #odšutnjedopromjene


Inicijativa Od šutnje do promjene    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Inicijativa Od šutnje do promjene moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...