Uklanjanje rampe Ulica Bagrema

 

rampa.jpg

Poštovani susjedi, 

ovim putem želimo Vas pozvati da potpišete online peticiju za uklanjanje rampe u Ulici Bagrema (Hoto vile) kojom je dio ulice pretvoren u privatni parking.

Gradonačelnik Svete Nedelje je, dana 8.09.2021., na izravno pitanje slušatelja, u emisiji Radija Svete Nedelje objasnio da je cijeli postupak izdavanja dozvole za rampu pokrenut na temelju peticije „većine stanovnika Ulice Bagrema“, kako bi se riješio problem parkiranja vozila.

Na temelju peticije „većine stanovnika Ulice Bagrema“ postavljena je rampa koja je riješila problem za dvije zgrade – jedne u vlasništvu gđe. Bundavica, vlasnice Radija Sveta Nedelja, i njezina muža, te Best West Rooms, kojim također upravlja bračni par Bundavica.

Ostalim stanarima Ulice Bagrema situacija je ostala jednaka kao i prije, a stanarima okolnih zgrada otežano je kretanje, kao i pristup putevima koji okružuju zgrade, zapriječen je prolaz vatrogasnim vozilima, vozilima hitne pomoći i sl.

Rampa je, dakle, učinila život ugodnijim jednom bračnom paru dok je stanarima okolnih zgrada, kao i intervencijskim vozilima, značajno otežan pristup javnim površinama.

Iz obrazloženja gradonačelnika  može se zaključiti da se on odaziva na peticije građana stoga Vas ovim putem pozivamo da potpisom peticije izrazite svoj stav o ovakvoj privatizaciji javnih površina u našem naselju.

Jer ako ovo prođe, sutra će možda i dio Vaše ulice netko ograditi, na temelju „uredno izdanih dozvola i odobrenja“.

Da ne bi bilo nedoumica, ovu peticiju pokreću stanari okolnih zgrada i ona ima jedan jedini cilj – uklanjanje rampe i vraćanje javnih površina u javnu funkciju. Ograđujemo se od bilo kakvih drugih političkih konotacija i motiva.