Za Lauru Mikić


  1. LAURA MIKIĆ, nadarena maturantica iz Zagreba, proživljava najgore trenutke u životu nakon što joj je poništen državni ispit na maturi iz Hrvatskog jezika jer se na esej potpisala punim imenom i prezimenom. Naime, ispit iz Hrvatskog jezika sastoji se od dva dijela, a Mikić se greškom potpisala na esej. Ipak, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) odlučio joj je poništiti cjelokupni ispit.

Konkretno, NCVVO je donio odluku da je Mikić potpisom na esej pokazala "nedopušteno ponašanje učenice" te je - diskvalificirana.

 

1200 maturanata dobilo nulu iz eseja jer je predalo prazan list, pola ih je prošlo 

Mikić je, dodajmo i to, prošla drugi dio Hrvatskog jezika, no zbog potpisa na esej poništen joj je cjelokupan ispit iz Hrvatskog jezika. I to bez prava na žalbu ili prigovor. 

 

Samo za usporedbu, ove je godine, prema službenim podacima, 1200 učenika predalo prazan list eseja, no 625 učenika, unatoč nula bodova u tom dijelu ispita, položilo je Hrvatski jezik. Umjesto da se esej Laure Mikić vrednuje s nula bodova, i to zbog nedozvoljenog potpisa, NCVVO odlučio je maturanticu diskvalificirati.  

 

Talentirana glazbenica morat će pauzirati jednu godinu

Riječ je o talentiranoj maturantici koja je položila prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, smjer klavir, i to s vrlo visokim plasmanom na ljestvici kandidata. No sada se čini da je izgledan upis na traženu Muzičku akademiju jako daleko, a izgleda da će sve dobiti i sudski epilog.

 

Podržimo Lauru i ovom peticijom. 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Mladen Čulić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )