ZA pošteniji način naplate odlaganja otpada u Šibeniku

Svojim potpisom izražavamo neslaganje s novim načinom obračuna cijene odvoza otpada u Šibeniku kao i pripadajućem cjeniku koji je stupio na snagu 1. veljače 2023. godine, a donijela ga je tvrtka Zeleni grad.

Potpuno nam je jasno da je novi Zakon o gospodarenju otpadom propisao dvije sastavnice cijene, a to su fiksni (paušalni) dio i onaj varijabilni (koliko zaista otpada odložimo). No isti Zakon ne propisuje cijene već su za njih odgovorne jedinice lokalne samouprave.

Višestruko uvećani računi odvoza otpada najviše su pogodili male iznajmljivače i male obrtnike, gdje im se fiksni dio cijene usluge povećao 5 i više puta dok se ostalim građanima cijena također povećala i istovremeno smanjila usluga (broj odvoza otpada).

Bila kategorija kućanstvo ili nekućanstvo, jedinice lokalne samouprave cijene odvoza otpada određuju same, stoga pozivamo mjerodavne da iznađu novo rješenje obračuna i isprave ovaj beskrupulozni namet prema građanima.

Fiksni dio cijene treba biti minimalan, dok će varijabilni dio funkcionirati po principu 'plaćaš koliko odlažeš'.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Denis Škugor to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...