ZA pošteniji način naplate odlaganja otpada u Šibeniku

Svojim potpisom izražavamo neslaganje s novim načinom obračuna cijene odvoza otpada u Šibeniku kao i pripadajućem cjeniku koji je stupio na snagu 1. veljače 2023. godine, a donijela ga je tvrtka Zeleni grad.

Potpuno nam je jasno da je novi Zakon o gospodarenju otpadom propisao dvije sastavnice cijene, a to su fiksni (paušalni) dio i onaj varijabilni (koliko zaista otpada odložimo). No isti Zakon ne propisuje cijene već su za njih odgovorne jedinice lokalne samouprave.

Višestruko uvećani računi odvoza otpada najviše su pogodili male iznajmljivače i male obrtnike, gdje im se fiksni dio cijene usluge povećao 5 i više puta dok se ostalim građanima cijena također povećala i istovremeno smanjila usluga (broj odvoza otpada).

Bila kategorija kućanstvo ili nekućanstvo, jedinice lokalne samouprave cijene odvoza otpada određuju same, stoga pozivamo mjerodavne da iznađu novo rješenje obračuna i isprave ovaj beskrupulozni namet prema građanima.

Fiksni dio cijene treba biti minimalan, dok će varijabilni dio funkcionirati po principu 'plaćaš koliko odlažeš'.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Denis Škugor to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...