Za spas konja i oduzimanje poticaja neodgovornima

IMG_20230808_113218.jpgSvakodnevno maltretiranje konja izgleda je postalo uobičajeno. Konji – te plemenite životinje nisu zaslužile ovakvu torturu i ovo bjesomučno mučenje!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi subvencionira uzgoj hrvatskog posavca sa 404 eura po grlu godišnje, a u mnogim mjestima i lokalna samouprava sa dodatnih 200 (plus drugi poticaji za zemljišta i razne stvari) tako da se to pretvorio u dobar biznis koji nažalost privlači krive ljude koji uzmu poticaje, a ne brinu se o konjima nego ti konji slobodno lutaju poljima (a vlasnici to navode kao ispašu u korist dobrobiti zivotinje) .

I onda kad se nešto loše dogodi poput ovakve poplave, bude teška situacija… A u članku koji je „digao sve na noge“ vlasnik navodi da ih ima preko 1000 što sigurno nije iz ljubavi prema pasmini i konju.

Dodijelili ste poticaj …u redu.

Ali zaboravljajte da ste time preuzeli i odgovornost kontrole vlasnika poticaja, načina trošenja, uvjeta u kojima životinje žive .

Spomenuti vlasnik iz Odranskog polja je navodno jako problematičan i i u sukobu sa sumještanima koji su reagirali nekoliko puta , zbog čega je dolazilo i do fizičkog obračuna, pa su sada svi u strahu.

Te iste konje za čiji uzgoj prima poticaje, on navodno šalje u Italiju za preradu mesa.

A poticaj prima za uzgoj posebne pasmine.

Tražimo od Ministarstva poljoprivrede i državnog inspektorata hitnu kontrolu svih nositelja poticaja za uzgoj posebnih pasmina , oduzimanje istih ako nisu ispunjeni svi zakonski uvjeti te kažnjavanje vlasnika.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=337898485229035&id=100070266573321

Prema konjima, kao i ljudima, trebamo se odnositi na način kakav bi željeli da oni budu, a ne onako kakvi su oni sada.

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Gordana Pasanec to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...