Za spas konja i oduzimanje poticaja neodgovornima

IMG_20230808_113218.jpgSvakodnevno maltretiranje konja izgleda je postalo uobičajeno. Konji – te plemenite životinje nisu zaslužile ovakvu torturu i ovo bjesomučno mučenje!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi subvencionira uzgoj hrvatskog posavca sa 404 eura po grlu godišnje, a u mnogim mjestima i lokalna samouprava sa dodatnih 200 (plus drugi poticaji za zemljišta i razne stvari) tako da se to pretvorio u dobar biznis koji nažalost privlači krive ljude koji uzmu poticaje, a ne brinu se o konjima nego ti konji slobodno lutaju poljima (a vlasnici to navode kao ispašu u korist dobrobiti zivotinje) .

I onda kad se nešto loše dogodi poput ovakve poplave, bude teška situacija… A u članku koji je „digao sve na noge“ vlasnik navodi da ih ima preko 1000 što sigurno nije iz ljubavi prema pasmini i konju.

Dodijelili ste poticaj …u redu.

Ali zaboravljajte da ste time preuzeli i odgovornost kontrole vlasnika poticaja, načina trošenja, uvjeta u kojima životinje žive .

Spomenuti vlasnik iz Odranskog polja je navodno jako problematičan i i u sukobu sa sumještanima koji su reagirali nekoliko puta , zbog čega je dolazilo i do fizičkog obračuna, pa su sada svi u strahu.

Te iste konje za čiji uzgoj prima poticaje, on navodno šalje u Italiju za preradu mesa.

A poticaj prima za uzgoj posebne pasmine.

Tražimo od Ministarstva poljoprivrede i državnog inspektorata hitnu kontrolu svih nositelja poticaja za uzgoj posebnih pasmina , oduzimanje istih ako nisu ispunjeni svi zakonski uvjeti te kažnjavanje vlasnika.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=337898485229035&id=100070266573321

Prema konjima, kao i ljudima, trebamo se odnositi na način kakav bi željeli da oni budu, a ne onako kakvi su oni sada.

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Gordana Pasanec to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...