Zabrana masovnog okupljanja na Trgu Republike Hrvatske i Hrvatskog Narodnog Kazališta

IMG_31382.JPG

Događaji koji su se odvijali tijekom noći s 26. na 27. veljače 2021. godine na Trgu Republike Hrvatske, jednom od glavnih i najljepših trgova u Zagrebu, prešli su sve granice normalnog i ugodnog ljudskog druženja. Fotografije i video zapisi, priloženi u peticiji, ukazuju na jedno nedopušteno i neprimjereno ponašanje koje ne samo da nalikuje vandalizmu, već i ono jest vandalizam u punom smislu te riječi. Prizori govore sami za sebe, kao što se može vidjeti:

  • Javno mokrenje i obavljanje velike nužde po fasadi HNK, nogostupu, okolnom grmlju i cvjetnim nasadima
  • Uništavanje njegovanog travnjaka i cvjetnjaka
  • Javno opijanje, prolijevanje pića i razbijanje staklenih boca, gdje sitne krhotine ostaju danima nakon toga
  • Šaranje po fasadi, vratima i prosorima HNK, te stepenicama i nogostupu
  • Ostavljanje gomile smeća
  • Galama, tutnjava i buka koja odzvanja diljem grada

Dok je prirodno da je svaki čovjek željan socijalne interakcije i druženja, naročito u vremenu ove pandemije, ovakvo ponašanje i uništavanje hrama hrvatske kulture, kao što je HNK, nedopustivo je. Noćašnji događaj, koji je kao i uvijek trajao do ranih jutarnjih sati, samo je jedan od mnogih koji su se odvijali na ovom području od travnja 2020. godine. No, do vrhunca je došlo prošlu noć kada su se fekalije razmazivale po zgradi Hrvatskog Narodnog Kazališta i oko nje, te je na kraju i izbila tučnjava. Buka i galama koja ječi diljem grada je neizdržljiva, ne samo stanarima na Trgu Republike Hrvatske i Mažuranićevom trgu, već i okolici. Peticija je napravljena s namjerom da se reguliraju normalna druženja i izbjegne vandalizam javnih površina i institucija, te da se stane na kraj toleriranju ovakvih događanja i ponašanja. Ona narušavaju kulturu, ugled i život u našem glavnom gradu te na mjestu kao što je HNK i Trg Republike Hrvatske, u potpunosti su neprimjerena i zbog toga se moraju zabraniti. 

Glavni_dogadjaj1.JPGnered1.JPG

4981a093-92e1-4746-b8f4-6d25e56bc64c1.JPG

IMG_31111.jpg

Pisanje_na_HNK1.JPGPisanje_21.JPGpisanje_31.JPG253ec2fb-006d-4cf2-bfd1-93bd767c1ec91.JPGlokvaJPG1.JPG

lokva_21.JPG

lokva_3.JPG

govno.JPG

isaran_pod_ispred_hnk1.JPGgrafiti1.JPG

A2C1A93D-14E3-491F-BC56-F8C22199D8E41.JPG

trava_i_cvijece1.JPG

 


Građani grada Zagreba    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građani grada Zagreba to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...