ZA TATE NA PORODU

Tata je jednako važan roditelj kao i majka djeteta i ima potpuno pravo proživjeti trenutak poroda svog vlastitog djeteta i biti uz majku u znak podrške. Tata na porodu nije apsolutno nikakva prijetnja niti imalo povećava mogućnost širenja zaraze COVID-19 virusom svojim prisutstvom na porodu. Da obrazložim - tata i mama su u večini sučajeva osobe koje svaki dan borave u istom kućanstvu, te su u bliskom fizičkom kontaktu, s maksimalnom mogućnošću zaraze.

Dolazak tate na porod u pratnji majke ne povećava mogućnost širenja zaraze, a ukoliko su zaraženi (namjerno govorim u množini jer teško da jedan je, a drugi nije pošto žive zajedno), žena koja ostaje u bolnici danima je veća prijetnja od samog oca koji iz rađaone, u potpunoj zaštitnoj odjeći izlazi iz bolnice. Traži se dozvola da tata djeteta prisustvuje porodu u svim bolnicama u Hrvatskoj, jer to je osnovno pravo svakog roditelja!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Silvija Žalac to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...