Zaustavljanje izgradnje farme za tov junadi u neposrednoj blizini naseljenog mjesta

Sukladno članku 46 Ustava Republike Hrvatske, tražimo zaustavljanje gradnje, poništenje dozvola za gradnju i promjenu lokacije izgradnje za građevinu: Farma za tov junadi sa pratećim sadržajem, investitora: Mesna industrija Ravlić d.o.o, građevinska dozvola izdana od OBŽ, upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša, KLASA: UP/1-361-03-19-01/000703,URBROJ:2158/1-01-16/15-20-0019, izdana u Vlapovu 14.02.2020 godine, pravomoćna 14.02.2020. godine. Lokacija farme jest u neposrednoj blizini naseljenog mjesta (420m udaljenosti) , buka, prašina, neugodni mirisi i ostale emisije spriječit će daljnji razvitak naselja Satnica, Samatovci, Bizovac i Petrijevci. Projekt je u potpunoj suprotnosti sa strategijom niskougljičnog razvitka, koju je usvojila Republika Hrvatka, povećat će emisiju CO2 i metana, uništit će preko 30ha obradivog zemljišta. Sve to rezultirat će izumiranjem ruralnog područja te je u potpunoj suprotnosti tzv "zelenoj transformaciji" gospodarstva EU. Program ruralnog razvitka kojim je farma sufinancirana ne može ići protiv interesa lokalnog stanovnišva. Investitor, Ravlić d.o.o., najvećim dijelom se bavi uvozom mesa već dugi niz godina te je namjera izgradnje motivirana isključivo sufinanciranjem iz fonda za regionalni razvitak u iznosu od 85% od visine investicije. Postoje i sumnje u nezakonite radnje koje su prethodile prihvaćanju izmjena prostornog plana općine Petrijevci. 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Goran Ilić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...