Želimo BTS na našim radio stanicama!

Dobar dan svima! 

Ovim putem želimo vam se obratiti jer smo shvatili da je vrlo teško postići da bilo koja pjesma grupe BTS dođe na listu za slušanje na hrvatskim radio stanicama i nakon mnogo neuspješnih pokušaja, odlučili smo se obratiti ljudima putem online peticije i projekta s letcima pod nazivom "UPOZNAJTE BTS!", koji bi trebali pobliže upoznati opću javnost s ovom južnokorejskom grupom te ih zainteresirati za njihovu glazbu i djelo. 

TKO SU ONI?

1_l_bts1.jpg

방탄소년단 (također poznati kao BTS/Bangtan Boys/Bulletproof Scout/Beyond The Scene) je južnokorejska glazbena grupa od sedam članova pod Big Hit Entertainment kompanijom koju čine: Jin, SUGA, RM, J-HOPE, Jimin, V i Jungkook. Vođa grupe je RM, glavni su plesači J-HOPE, Jungkook i Jimin, pjevači su Jungkook, Jimin, Jin i V a reperi su J-HOPE, SUGA i RM; premda se često izmjenjuju u ovim prvotno zadanim ulogama. Grupa je poznata po svojim nadarenim članovima koji su sposobni kompozirati, pisati i izvoditi svoju glazbu uživo. BTS je prvi puta stupio na scenu 12.lipnja 2013. godine s albumom 2COOL4SKOOL koji ima poznate pjesme poput „No More Dream“  i „We Are Bulletproof Pt.2“. Obzirom da uvijek marljivo rade, do sada imaju 3 cjelovita albuma te 5 mini-albuma, uz još par posebnih izdanja na japanskom jeziku te u repackage formi.    

 

NAGRADE I POSTIGNUĆA

Rookie of the Year Award 2013. godine bila je samo naznaka da je BTS jedna jedinstvena, mlada glazbena nada u industriji. 2015. godine osvajaju Album Bonsang Award na 29-tom Golden Disc Awards i na 24-tom Seoul Music Awards s albumom Dark & Wild te to započinje domino-efekt brojnih nagrada i priznanja na domaćem terenu. 2016. godine BTS prima The prime minister’s commendation award, veliku čast južnokorejskog premijera u znak priznanja izvrsnosti u pojedinim područjima. Krajem  te godine, BTS osvaja svoj prvi Daesang za album godine, s albumom The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever, te u narednim godinama osvaja još 6 Daesang nagrada (Daesang je najprestižnija nagrada na korejskim glazbenim show-ovima). Svjetsku slavu stječu 2017. godine, osvajanjem nagrade Top Social Artist na Billboard Music Awards ceremoniji.  Nedugo zatim, nastupaju i na American Music Awards s pjesmom „DNA“, šireći svoju popularnost dalje. Ove godine dečki također marljivo rade, ponosno noseći još jednu titulu Top Social Artist kući te nastupajući na Billboard Music Awards sa pjesmomFake Love“. 11. rujna ove godine bili su pozvani i na Grammy intervju u Los Angelesu, gdje su govorili o svojoj glazbi, napretku te svojim fanovima. Trenutno su na svojoj LOVE YOURSELF turneji, za koju su se karte rasprodale u samo par minuta!  

57b3d2706b179f1af01152c197769f31.jpg

17-05-22t015644z_1446819960_hp1ed5m05ej09_rtrmadp_3_music-billboard-awards_2b13c36bcc84f094b1b0b48f822ecead.focal-760x380_.jpg

 

PORUKE I HUMANITARNI RAD

BTS u svojim pjesama uvijek nastoji ukazati na društvene nepravde, suočavanje s duševnim problemima, na ljubav i sve njene strane te nastoji biti podrška u životima ljudi koji ih slušaju. Zbog toga se trude ostati što povezaniji sa svojim fanovima dijeleći razne sadržaje na Twitteru, Facebooku, Weiboou, Fan Caffee-u, Youtube i VLive platoformi i sl. Navode kako bez svojih fanova, sve što su postigli ne bi bilo moguće te su uvijek neizmjerno zahvalni za svu podršku koju primaju na svakodnevnoj bazi. 2017. godine, BTS je odlučio udružiti snage s UNICEF-om i lansirati kampanju pod nazivom LOVE MYSELF. Kampanja se bori protiv nasilja među djecom i mladima u svijetu, s nadom za bolje sutra putem glazbe. BTS upravo pjeva o ljubavi za svijet, daje nadu mladim ljudima i širi društvene poruke svojom glazbom dok u isto vrijeme suosjeća s poteškoćama s kojima se nosi mladež. Ako želite poduprijeti ovu kampanju, više možete saznati na ovom linku: https://www.love-myself.org/ 

LoveMyself_BTS-1.jpg

 

OBITELJ POD NAZIVOM A.R.M.Y

A.R.M.Y (Adorable Representative M.C for Youth) je naziv fankluba odnosno svih obožavatelja BTS glazbe, koji broji već 5. godinu svog postojanja. Radi se o izuzetno velikoj „vojsci“ fanova raznih nacionalnosti koji broje preko 16 milijuna pratitelja na službenom Twitteru grupe (@BTS_twt) te preko 28 milijuna pretplatnika na oba Youtube kanala (BANGTANTV i ibighit). Fanovi prate BTS gdje god se oni nalazili, u koje god doba dana te podupiru grupu na razne načine: prisustvovanjem na koncertima, kupovanjem albuma i posebnih izdanja (Summer package, Bon Voyage i Burn the Stage serijali), streamanjem njihovih pjesama na platformama, gledanjem raznih sadržaja koje grupa ili njihova kompanija dijeli na društvenim mrežama  i općenito, širenjem pozitivnih emocija gdje god se nalazili!

BTS_Official_Twitter_Jan_13,_2018_(3).png

bts_1499227424_btslogo.jpgSlužbeni logo grupe i ARMY fankluba

 

Naravno, kako bi što više proširili riječ o ovoj iznimno talentiranoj skupini ljudi, važno je promovirati BTS pjesme na našim prostorima kako bi dospjeli na listu najslušanijih pjesama, po mogućnosti u top 10 pjesama. Kako? Ovdje smo naveli dva načina: 

1. Dijeljenje njihove glazbe na društvenim mrežama super je način kojim bismo mogli dalje proširiti riječ o njima. Ako vas netko od vaših poznanika ili prijatelja pita tko je BTS, možete ih na taj način promovirati objašnjavajući tko su oni i zašto ih slušate.

2. Korištenje platformi kao što su Deezer, Spotify, Youtube, Google Music Play i Shazam je dodatan način kako bi se BTS glazba slušala na našim prostorima i možda brže došla do naših radio stanica.

 

Ukoliko želite čuti BTS na našim radio stanicama, molimo vas da podržite našu peticiju svojim potpisom! Hvala vam što ste utrošili par minuta na čitanje i nadamo se da smo vas barem zainteresirali za BTS. Želimo vam ugodan ostatak dana! 

BTS Hrvatska

Nađite nas na Facebook-u:  https://www.facebook.com/pg/BTSHrvatska

Nađite nas na Twitteru: https://twitter.com/BTSHrvatska