ВРАТИТИ ОТЕТО САДАШЊИМ И БУДУЋИМ ПЕНЗИОНЕРИМА

17.5_.2019_2.jpg

УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ

Бул. Зорана Ђинђића 165/74, Београд МБ: 28176864, ПИБ:  тел. 064 9342528, 064 2354113,  е-mail: uspvls.beograd &gmail.com, сајт: WWW penzionervojni.rs    

Подржавам да се садашњим и будућим пензионерима врате права и отети Фонд ПиО   Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије које је међу пензионерима и у јавности препознато  као бескомпромисан борац за транаспарентну реформу пензијског система Србије без отимања стечених права садашњих и будућих пензионера и враћање отетих пензија, редовних усклађивања са растом инфлације, опљачкане имовине и права управљања нашим фондом ПиО.

Удружење ће са осталим синдикатима и удружењима пензионера, синдикатима запослених и покретима који нас подржавају, користећи право по Закону о референдуму и народној иницијативи, организовати Народну иницијативу у којој ће народној скупштини Републике Србије, уз подршку најмање 30 000 бирача предложити Закон о изменама и допунама Закона о ПиО тако да: 

1)     Фондом ПиО већински управљају представници корисника-пензионера и запослених-осигураника а стечена права пензионера и старих лица буду гарантована.

2)     Одредбе о трајном смањењу пензија корисницима који одлазе у превремену старосну пензију буду измењене тако да им се умањење укине по стицању 65 година живота.

3)     Буде извршен повраћај неисплаћених делова пензије применом Закона о привременом уређивању начина исплате пензија са законском каматом свим оштећеним пензионерима и наследницима оштећених пензионера који су преминули.

4)     Се изврши ванредно усклађивање свих пензија са инфлацијом и растом БДП од 2012. године.

5)     Буде враћено редовно усклађивање пензија на основу раста инфлације и БДП а члан 207а. став 2. Закона о ПиО којим је уведено увећање уз пензију само делу пензионера, буде брисан уз увођење социјалне помоћи чија висина је обрнуто сразмерна висини пензије.  

6)     Буде враћена имовина Фонда отуђена у приватизацији и обезбеђена финансијска одрживост Фонда са додатним изворима прихода од такси на руде, изворе минералне и лековите воде и пољопривредно земљиште и власничких удела у ЈП и предузећима која су приватизована.

7)      Се од стране Фонда, успостави контрола уплата доприноса ПиО и предвиде санкције због неизвршавања те законске обавезе.  

Народну иницијативу ћемо покренути користећи могућност коју пружа Закон о референдуму и народној иницијативи ради предлагања НСРС Закона о изменама и допунама Закона ПиО,  информисања оштећених грађана и јавности Србије да је изменама Закона ПиО 2014 и 2018. године и доношењем Закона о привременом уређивању начина исплате пензија подржављен и урушен систем пензијског осигурања Србије  без гарантовања уставниих и стечених права пензионера и осигураника- будућих пензионера. Постојећим законским решењима није извршено враћање неисплаћених делова пензије због примене Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, не врши се редовно усклађивање свих пензија са растом цена и БДП, део пензионера који одлазе у превремену старосну пензију се кажњавају трајним смањењем пензија,  имовина ПиО није стављена у функцију одрживости пензијског система а Фонд нема увид у редовност и правилност уплата доприноса од стране обвезника.   Због важности измена Закона о ПиО позивамо  вас да учествујете у припреми и спровођењу народне иницијативе и да тако, заједно са оштећеним пензионерима и будућим пензионерима чија права су угрожена покренемо јавну расправу о проблемима и доставимо НСРС потписе подршке грађана Предлогу Закона о изменама и допунама Закона о ПиО.

Спровођење Народне иницијативе у периоду  припрема за парламентарне изборе у Србији је посебно важно јер ћемо тако утицати да се странке и покрети одреде према њој. На дан предаје потписа подршке Народној иницијативи организоваћемо протест пензионера.

Позивамо вас, ваше удружење или  покрет, да, будете један од организатора Народне иницијативе или да нас подржите прикупљањем одређеног броја потписа у периоду који буде одређен.

Остављањем емаила и телефонског броја пристајем да будем контактиран/а ради учешћа и потписивања народне иницијативе.

Уколико после потписа нисте добили линк за његову верификацију, Потпишите поново петицију водећи рачуна о правилности уноса ваше емаил адресе.  

Ваша емаил адреса и телефонски број су видљиви само аутору петиције

Заједно до победе за стечена права!


Јован Тамбурић, Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Јован Тамбурић, Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo javno prikazivati vaš telefonski broj online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...