APEL PREMIJERU: Zaštitite ministra kulture dr.Hasanbegovića

[KULTURNO POSTAVITE ŠATOR NA SLOBODNOM TRŽIŠTU RADA]

Uslijed pravog javnog linča koji ne pokazuje karakter stišavanja, ovim putem pozivamo na potporu i zaštitu Ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića. 

Moramo napomenuti da namjera potpore Ministru kulture nije otuđiti bilo kome demokracijom, DR i Ustavom RH zajamčena prava slobode mišljenja, govora bilo okupljanja, međutim želimo iskazati zabrinutost zbog karaktera i namjera prosvjeda i njegovih vođa. 

Kada govorimo o namjerama kult-prosvjednika, ne možemo ne uočiti jasnu spregu raspuštenog tz. povjerenstva i tz. neprofitnih. U tz. povjerenstvu za dodjelu bespovratnih sredstava, jasno je, sjedile su osobe koje su donosile odluke da se sredstva dodijele točno određenim subjektima u kojima rade, ili udrugama kojih su članovi, ili medijima u čijem su impressumu pa čak i onim fiktivnima. Dakle,  u tz. povjerenstvu sjede osobe koje bespovratni novac dodijeljuju samima sebi, a zatim "nadziru" sami sebe kako troše novac nas građana RH. Samim time koliko je skandalozna ta činjenica i traži raspuštanje istoga, očekujemo kao građani RH zaštitu naših interesa od strane DORHa i pravosudnih institucija. To nije tek sukob interesa, nego zlouporaba položaja i ovlasti, kriminal - i to jasno treba reći. Kao što je i kriminalno prljavo od javnih TV kuća koliko se svesrdno trude opravdati takav kriminal nastupajući u ulozi apologeta kvazikulturanata sa zajedničkom misijom gaženja temeljnih vrjednota i same RH te zaštite onih propalih novcem "šupka svijeta" kako nazivaju Domovinu.


I dok se nemoralno veliča kao moralno, laž kao istina, nekultura kao kultura, dotle pred Banskim dvorima i Ministarstvom kulture kvazikulturna mafija, jako dobro umrežena kod tokova novca, udara i siluje zdravu pamet pokušavajući na sve načine prisiliti Vladu RH na smjenu Ministra pod lažiranim optužbama i kreiranjem fašizma. 

Doista, postoji crta ispod koje se kao građani i porezni obveznici RH moramo "ujediniti bez obzira na  pojedinačne umjetničke ili političke nazore" kao što ističu danas prosvjednici. Međutim, ta crta je opće dobro i zaštita poreznih obveznika. Ta je crta također povučena prosvjedom kult-neradnika, ljudi dvojbenih kompetencija, sumnjivih namjera, sumnjivih radnji i nesumnjivo radikalno ekstremističkih društvenih i političkih nazora pred kojima se svako drugačije mišljenje mora s/klanjati, a to je ono što nas u/vodi u bivši kult jednoumlja  komunizma. Ta je crta podvučena divljanjem ljevicarskog stroja koji zeli ponišititi stupove demokracije. To su oni koji upozoravaju na fašizam, dok ga zapravo jedino oni propagiraju i proizvode. Štoviše, to im je postao unosan biznis.

Ipak, ne možemo ne složiti se sa prosvjednicima u jednoj stvari, a to je da "građani i građanke koji rade i djeluju izvan kulturnog sektora (....) upućuju na širu sliku društvenog osjećaja odgovornosti prema kulturi, pokazujući da je kultura važna i onima van polja kulturne proizvodnje." 
Upravo stoga i mi, građani ovdje potpisani, kao i kulturne radnice i radnici, povjesničari, umjetnici itd., smatramo da svjedočimo trenutku u kojem je resor kulture ugrožen i ponižen od strane kult-prosvjednika jedne fronte potpuno nekompetentne te krajnje neprihvatljivih reakcionarnih ideoloških stavova kao i onih neargumentiranih.

Smatramo i vjerujemo da kulturu treba očuvati od svake one ideologije i zastranjenja koja na bilo koji način uspostavlja režim jednoumlja i ograničenosti, diktaturu, a što se sve moglo primjetiti u protekle 4 godine kulturne floskule i neslobode tj. kulta-pragmatizma, kulta-interesa i kulta-jednoumlja.

Kakvo povjerenje konačno mogu imati građani RH kada je jasna okupacija kulture od strane jedne interesne kult-mafije?!

Zbog svega navedenog, želimo izraziti javnu podršku Ministru Hasanbegoviću i apelirati na Premijera Oreškovića i Vladu RH da zaštite Ministra i nas građane od raznoraznih kulturnih floskula. Ovim putem želimo podsjetiti kult-iskusne profitere u prosvjedu, na neizmjerno bogatstvo hrvatske kulturne baštine, obilježlja te istinske pojmove kulture s porukom da kao građani iste RH oštro odbijamo kulturni relativizam i akulturaciju koju nam nameću. Ujedno ih molimo da se dogovore sami sa sobom te odgovore cjelokupnoj javnosti na pitanje: zar se ministri smjenjuju na ulicama? Slobodni ste postaviti šator na tržištu rada na kojem imate našu dobrodošlicu.

Dirnuti hrabrošću gospodina Ministra pred neviđenim pritiscima tz. lijevih medija, pred mentalnim i verbalnim nasiljem starih i mladih pobunjenih veterana neradničke fronte i financijskog antifašizma, Ministru poručujemo da je pozvan i dobrodošao učiniti Hrvatsku boljom i prosperitetnijom, kulturnijom i bogatijom, te ga Hrvatski narod svim srcem podržava i ponosi se njim! Veselimo se njegovim dosadašnjim odlukama, ne sumnjajući u pravednost nadolazećih.

#Neka cvjeta tisuću cvjetova, neka se natječe tisuću škola mišljenja!"


*INICIJATOR PETICIJE: Građani Republike Hrvatske koji rade i djeluju u i izvan kulturnog sektora (....) a koji upućuju na širu sliku društvenog osjećaja odgovornosti prema kulturi, pokazujući da je kultura važna i onima izvan polja kulturne proizvodnje.

MLADI ZA HRVATSKU


*Dana 7. 02. 2016. MladiZaHrvatsku uputili su, uz ovu peticiju, otvoreno pismo na adresu Simon Wiesenthal Centra i g. Zuroffa sa zahtjevom isprike Ministru Hasanbegoviću i svim hrvatskim građanima te povlačenjem besramnih i neutemeljenih osuda i zahtjeva.


Mladi za Hrvatsku    Kontaktirajte pokretača peticije