BUDI PROMENA KOJU ŽELIŠ DA VIDIŠ

Primarni zahtev je izdvajanje dodatnih sredstava opštine grada Čačka koji će da bude iskorišćen u svrhu brige o bezbednosti i mentalnog zdravlja učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine. Ova sredstva treba koristiti za sledeće zahteve:

1) Besplatna grupna psihoterapija za učenike osnovnih i srednjih škola jednom mesečno (u formi razgovora sa stručnjakom)

2) Bolja odbrana škola (policija/obezbeđenje koje dežura u i oko dvorišta i zgrade škole umesto učenika)

3) Odvajanje sredstava za ograđivanje dvorišta tako da se spreče ulasci neželjenih lica u školska dvorišta tokom nastave 

4) Obavezno rutinsko testiranje na narkotike kod učenika 

5) Obavezan individualan razgovor sa školskim psihologom makar jednom u  tri meseca

Dragi svi, nakon svega što se dogodilo, trebalo je par dana da svi razmislimo i analiziramo situaciju. Dogodila se tragedija, međutim, šta je još strašnije jeste da je ovo bio poziv svim izopačenim umovima da krenu na pucnjavu. Škola je jedno mesto na kome treba da budemo potpuno zaštićeni i bezbedni, a kako to da bude slučaj ako deca UMIRU u istoj.  Molitve, mišljenja i komentari su divni i treba da se daju, međutim oni neće promeniti ništa među nama ako neko ne preduzme nešto konkretno. Međutim, deluje da niko to ne želi da uradi. Zbog ovoga, pozivam vas da mi budemo promena i preduzmemo akciju, jer ćemo u suprotnom živeti u večitom strahu i gubiti naše pravo da budemo bezbrižni, da budemo deca. BUDIMO PROMENA KOJU TRAŽIMO, POMOZITE DA OSIGURAMO BEZBEDNIJA VREMENA ZA SEBE I ZA BUDUĆE NARAŠTAJE.

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I accept that Sanja Čolović will be able to see all the information I provide on this form.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.


I give consent to process the information I provide on this form for the following purposes:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...