Edukacija o reproduktivnom zdravlju

Učenici "Srednje medicinske škole Sarajevo"  smatraju da je jedan od problema naš manjak znanja o samom reproduktivnom zdravlju. Tako da smo se mi odlučili da politika našeg razreda,  u okviru projekta “Građanin”,  bude poboljšana edukacija učenika o reproduktivnom zdravlju u vidu četiri interaktivna časa o ovoj temi. Smatramo da su ovi časovi jako bitni jer će pomoći učenicima da prave bolje odluke o svom zdravlju, ali i o seksualnim odnosima i vezama. Statistički podaci pokazuju da edukacija o seksualnom zdravlju igra jako veliku ulogu u zdravlju mladih, prevenciji neželjenih trudnoća i širenju znanja o ljudskom tijelu što poboljšava samu kvalitetu života i veza mladih ljudi, smanjenje diskriminacije i seksualnog nasilja. Prijedlog tema na navedenim časovima: Anatomsko i fiziološko objašnjenje o reproduktivnim organima, te kratko objašnjenje o raznim oboljenjima reproduktivnih organa (od kojih najveći značaj imaju SIDA, sifilis, gonoreja…); Zdravi seksualni odnosi (razgovor o seksualnom nasilju, seksualnim odnosima pod utjecajem opijata, o važnosti pristanka sa obje strane na seksualne odnose, bitnost kontraceptivnih sredstava, neželjena trudnoća) i dr.

Potpisom ove peticije dajem svoju suglasnost  da se počnu održavati časovi o temi "Reproduktivno zdravlje" i da se ovakvi časovi uvedu u redovan nastavni plan i program.

 

reproduktivno_zdravlje.jpg

VIBER.jpg      


Učenici III-C odjeljenja, Srednje medicinske škole Sarajevo    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Učenici III-C odjeljenja, Srednje medicinske škole Sarajevo to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...