Peticija za referendum o ukidanju HRT pristojbe
Kontaktirajte pokretača peticije
Re:
Na otocima više nema signala nego ga ima, a plačaju isto kao i u Zagrebu. I naravno imaju samo 3 programa od HRT-a i dva ostala.
Za tu pljačku su krivi političari sad imaju priliku to nametnuto zlo ukinuti barem za nezaposlene. Gospodu muči g. Radman a na nas koji nemamo od kuda plačati ko j... Veliki domoljubi ljube domovinu a dozvole pljačku naroda. Sramota.
Nažalost ovo je čisto kreditno ropstvo i namet dok god ste živi htjeli vi to ili ne. HRT navodi da se ne plaća program, proizvodnja, gledanje, održavanje itd NEGO se plaća posjedovanje prijemnika pa svakom pametnom dosta. Odem u dućan platim TV, laptop, smartphone ili ko zna što a da spada u prijemnik i onda sam primoran plaćati cijeli život ovaj potpuno besmislen namet. Pa dobro ko je tu lud. Platim uređaj u trgovini recimo 2000kn i još cijeli životni vijek uređaja dodatnih 80kn??? pa koliko onda košta taj uređaj??? ZAŠTO onda nemogu otići u trgovinu i izabrati koji god uređaj mogu i dobiti ga besplatno pa da plaćam tu pristojbu 80kn mj. Nadalje što se tiče maxtv-a, amis, itd raznih operatera koji uz svoje usluge programa puštaju i programe HTV-a da bi to mogli moraju plaćati koncesije za iste te programe pa se plaća i njima i HRT-u te HRT dobiva i više novca.
Ovo je sramotno jer pratim slučaj dugo vremena pa se HRT načini izmjenjuju kad god vide da ljudi ne žele plačati. Nekad davno se plačala pristojba za antene pa frekvencije pa televizor a ljudi su sve više koristili internet i za tv i za radio te bilo koji drugi način informiranja s obzirom da sve više tehnologija ide po žici i ne koriste radiovalove pa im pristojba na temelju istih ne drži vodu pa sada tu dodaju i računala,internet i pametne telefone a USKORO čemo vjerojatno morati plačati ovu suvislu pristojbu jer udišemo zrak i hodamo po zemlji.
Ne zaboravimo da mi svaki taj uređaj dobrano platimo u trgovini a onda još i ovo htjeli mi to ili ne.
Ukinuti pristojbu i omogućiti ljudima da biraju ili doniraju za njihovu pristojbu AKO žele ili ukinuti državnu televiziju sa ovakvom ništa drugo nego pljačkom naroda.
SRAMOTA
Nažalost mnogi ne shvaćaju da se HRT ne plaća za program nego kako oni sada sa izmjenom zakona i tko zna kakvih pravilnika kažu plaćate pristojbu zato što posjedujete bilo koji prijemnik (tv,radio,liniju,laptop,računalo,mobitel,auto sa radiom itd...). Iako smo mi taj prijemnik platili u svoje vlasništvo i državi platili porez za isti HRT pristojbu plaćamo jer taj isti prijemnik posjedujemo. Toliko o našoj velebnoj državi i pravima.
100% podržavam ukidanje pristojbe makar to značilo i ukidanje i gašenje HRTa kao servisa
HRT je nacionalna kuća, dok su sve ostale privatne TV kuće. Naravno da bi mi bilo drago ne plaćati pruistojbu, ali pitam se tko bi tada financirao kulturni program, sportski program, vjerski program, program nacionalnih manjina, sve one programe koji nisu marketičnki popularni?
Re:
Koliko znam da bi ste imali struju, pitku vodu, grijanje, plin, telefon treba održavati infrastrukturu. Ukoliko je ne održavate ona propadne bila ona privatna ili u državnom vlasništvu.
Prema Hrvatskoj Sjeverna koreja je festival demokracije. naplaćivanje korištenja tvog privatnog vlasništva je ravno za osudu onih koji mogu to promijeniti - političari i njih treba stisnuti i prosvjedovati za ukidanje istog....sutra će se sjetiti naplaćivati zrak po ccm2. Pa ti onda diši
Potpisala sam zato ,što to nije televizija koju gledam a uredno je plačam ...Plus toga plačam pretplatu za još plus 3 ljetna mjeseca za 3 apartmana u kojima uopče nema Tv prijemnika ...kako i sami znate gosti uglavnom imaju internet , tako da ih Tv i nezanima ...
Pa vas lijepo molim da i ovaj problem stavite u dnevni red...to su dolazili inspektori po kućama i prijetili kaznama ako ne platimo ...ja sam bila naivna i plaćam već 4 godine za ono što ne koristim ..znači svaku godinu 240 kuna plus....pozdrav Marica Plenković