PROTIV ZABRANE ZAMRZAVANJA EMBRIJA U POSTUPCIMA MPO-A
Kontaktirajte pokretača peticije
Zašto sam pokrenuo peticiju.
Postoji problem u tome da neki doktori korist prilikom postupka veklike količine ljekova, te u postupku dobivaju veliku količinu jajnih stanica (5-12). Nasuprot tome moja supruga u do sada 3 postupka u 6 godina i maksimalne stimulacije je dobila dva puta po dvije jajne stanice i jednom tri (tada je jedna nako polodnje nažalost "umrla). Nije ostala niti jednom trudna nakon dva vraćanja zbog debljine endometrija. Obzirom da njeno tijelo ima problem s endometrijem, te da lijek koji se koristi za zadebljanje endometrija "ubija" jajne stanice u tijelu, postupak mora biti odvojen.
Ono to Crkva traži jest da se mogu zamrznuti neoplođene jajne stanice. Obzirom da su istraživanja pokazala da je kod odmzavanja nepolođene jajne stanice i oplođene za 30% manja, ja kao osoba koja sam uz svoju ženu 100% ne želim da dobiva ljekove za endometrij 2 tjedna, pa da onda odmznu jajnu stanicu, te ustanove da ju nemogu oploditi. Kada zamrznu dvije prethodno olođene zdrve jajne stanice vjerojatnost da se odmrznu je veća.
Ko smo mi da krojimo nečiju sudbinu! Ako već ne možemo pomoći, ne moramo niti odmagati. Samo pričaju šta sa zamrznutim embrijima???? Pa koliko parova ima sreće da uopće 2 zamrznu a kamoli 12???
Veliko DA i ZA medicinski potpomognutoj oplodnji
Re:
Thank you. Please send your friends link and ask them to sign petition. Nenad
Zato sto znam koja je patnja IVF, jer smo od 3 pokusaja dobili 25 stanica, od kojih je 16 bilo nezrelo usprkos svim dobrim pokazateljima i strucnosti lijecnika, tri se nisu oplodile, od preostalih 6 oplodjenih u 2. pokusaju ostala trudna ali morala na prekid jer nije kucalo srce - ali hvala svemiru i uspjeli smo, kcerkica sada ima pet godina. Beskrajna podrska potpomognutoj oplodnji!!
Vjerujem da ovi koji predlažu takve zakone nikada nisu iskusili tu tugu , iščekivanje i nadu da u naručju drže svoje najveće životno bogatstvo , a to je vlastito dijete...
Neka uživaju u svojoj dijece i obiteljima i ne nanose dodatnu muku onima koji do tog cilja dolaze na jedini način koji mogu...
Rađe neka se bave zaštitom nevine dijece od zlostavljanja vlastitih roditelja ...
| This discussion has been closed. |