Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH
Kontaktirajte pokretača peticije
Zbog doskriminacije..u ime majki koje mozda nemaju internet..Majke koje su prebolile hepatitis c.Lijecnici se trebaju educirat i sestre....Ne znaju ni kako se mogi zarazit.Jos im zenice i kazu a ne moraju..Stavljaju ih u posebnu sobu....cekaju satima..naprave takav razmjestaj..Custe su..uredne...i nije ok.nije..previse luta sam to cula..Jos im u vreci za smece napisu Velikim slovima HEPATITIS C.I DONESU JELO.ONO DNO DNA
Pozz
Radi nehumanog ponašanja ginekologa prema rodiljama,prisiljavanje na lažanje na stolu od samog početka,posebno ležanja na lijevom boku,prislinog dripa,nepotrebnog rezanja i sivanja TEK nakon sat vremana(nakon hlađenja);žene ostavljanju često same u radjaoni,po cijele dane provedeš u radjaoni ležeći žedan i vapiš za kapljicom vode,a onda ti babica iscjedi gazu i da ti da mazes usne s polusuhom gazom-(uzas,jer ti ne daju da pijes) izivljavanja na pacijenticama, nedostatka ljudskosti , tople riječi podrške, ležanja danima na krvavim plahtama u sobi.
Nedaj Bože da te trudovi uhvate po noći pa da dodjes u bolnicu,jao tebi. Ostave te samu na stolu,a njih ni pod razno,spavaju i odmaraju u svojim sobama i pred vizitu se pojave,dok ti "umireš" što od bolova ,što od straha sam u rađaoni.
O dojenju da ne pričam-u svakoj sobi stoje plakati na kojima piše "prve tri su najvažnije",...da bi mi tko od babica pokazao,pokazivale su mi i učile me viserotkinje koje su ležale pokraj mene u sobi.
O traumama i strahovima koje su nakon prvog poroda ostala duboko u meni, ne razmišljam o drugom dijetetu.Zalosno!
Većina ih nosi status prijatelj djece.Bolje da stave prefiks ispred ne,(NEPRIJATELJ)jer o traumama koje žena proživi i posljedicama s kojima se kasnije nosi ostaju za cijeli život. Za mene i moju obitelj- ja sam nečije dijete,majka,žena...,a za njih sam samo jedan broj u prolazu.
U Novoj Gradiški često moraš imati Boga za ujaka ili bar poznavati i bar jednu čistačicu ili da imas sreće da ti je netko zaposlenik bolnice,da bi se prema tebi uljudno ophodili.
Vratimo dostojanstvo ženama-majkama!
moj porod u splitskom rodilištu je bio za poželjeti, ali ne znam je li zbog toga što je taj dan dr.koja mi je privatno vodila trudnocu bila dezurna ili bi tako bilo i bez nje. U 42 tt.stavljena na drip bez svojih trudova, otvorna 1 prst i kao prvorotkinja rodila u roku 3 h. Na odjelu super sestre. Jedino što malo mijenjaju bebe i pozeljno je donijeti svoje pelene i to sam raditi, ali naravno nisu to sve majke u stanju. Ja sam bila iako sam bila poprilicno sivana. Potpisujem zato sto me ceka drugi porod za koji mjesec i ne bih htjela da moje dobro iskustvo ovisi o tome koji dr.ili doktorica je dezurna taj dan
| This discussion has been closed. |
Nakon dvosatnog mrcvarenja, bezcutnosti, i na kraj krajeva potpune odsutnosti ikakve empatije, odvedena sam hitno na kiretazu bez anestezije ( osim lokalne- lidokain) i zahvat je obavljen tako da sam 2 puta izgubila svijest ali njima se zurilo ..
Pri tom je sestra cijelo vrijeme urlala na mene da nista ne diram jer je sce sterilno i u jednom trenutku me je cak i udarila po ruci.
Nakon toga su me 30 min drzali u nekakvoj sobi i pustili kuci bez da mi se itko obratio.
Tek sutradan pravovaljanom intervencijom mog gin sam dobila antibiotik.. To je ukratko..