Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH
Kontaktirajte pokretača peticije
Zato što liječnik bilo kojeg smijera, prvenstveno treba biti čovjek, a onda liječnik i ako se već odlučio za takav ne lak, ali jako human posao, i dao Hipokratovu zakletvu, toga bi se trebao i držati! To je human posao, vrlo težak i zahtjevan, ali nedaje pravo vrijeđati i omalovažavati pacinte bilo koje vrste, a naročito kada se na svijet donosi novo biće u velikim bolovima i grčevima. Nitko nikoga ne tjera da završi školovanje koje ne želi, a ako se to i dogodi, postoji prekvalifikacija i svi oni koji misle da su završili krivu školu i rade posao koji ne vole, neka se prekvalificiraju, a ne da doslovno ubijaju druge ljude zbog, ne znam.. umora, iscrpljenosti, gađenja, ili im je jednostavno "loš dan". Liječniku ne smije biti "loš dan", on je izabrao pomagati drugima i olakšati mu bol i poduzeti sve u svojoj moći da se pacijent brzo oporavi i da mu se olakšaju bolovi!!!!
Potpisala peticiju za buduce majke i da se ovakve tragedije ne ponavljaju.Sama sam prvi porod prosla skakanje po trbuhu jednog doktora i inzistiranje na carskom drugog doktora.Na kraju su se posvadali i laktom me je udarao po trbuhu jedan doktor tri puta i na kraju je drugi doktor donesao vakukuum i tako mi iscupali dijete.Sivali me 45 minuta uz medusobno dogovaranje gdje,sta i kako.Kad su me prebacivali u sobu iz radaone rekli su sestri a mi daju djecaka da povezu sa mnom na sto sam hvala bogu bila svjesna i rekla sam da sam ja rodila curicu na njihovo iznenadenje gledali su u mene ono wtf?Kad je glavna sestra pogledala opet rekla je samo na to joj da gospoda je rodila curicu i nasmijesila se.Dijete su mi dovezli kad su me sredili oko 2 sata nakon sto sam izasla iz radaone.U tom istom rodilistu nakon 8 godina radam drugo dijete i mogu pohvaliti glavnu dr koja me je tretirala kao da sam njena prijateljica.Namjeru nemam vise ici roditi jer nakon prvog poroda strah mi se uvukla.Ima doktora koji su ljudi ali ima ih dosta koji smatraju a su rodilje "krave" ali na nasu srecu u nasem rodilistu postoji jos samo jedan takav ovi dr su u domu zdravlja na ugovoru o djelu i mirovini.
Trudna sam i strah me poroda kad čujem kako se doktori ponašaju.
| This discussion has been closed. |
Iz razloga sto sam tri puta dozivela slicne ili iste neugodnosti:skakanje po stomaku,ruzno i nemarno ophodjenje osoblja,spavanje na krvavim plahtama po nekoliko dana,drsko,bezobrazno ponasanje sestara za bebe.Nisam razmazena niti zla osoba ali ovo sto mi imamo na ginekologiji i u porodilistima je za kazneni progon.Moram napomenuti i krajnje prljave i neodrzavane sobe,toalete i kupaone gde sa ventilacijskih otvora visi prasina na paucini koja se uhvatila u grozdovima gde na plocicama u zivotu nije upotrebljeno sredstvo za dezinfekciju i kamenac gde cistacice sa istom vodom peru prasinu na prozoru i gumenu plahtu na kreveti i gde pomeraju decije krevetice rukavicama kojima su cedile prljavu krpu za pod koji su ofrlje presle da bi im proslo radno vreme u nekoj akciji.Uzas i sramota!
I ono sto je takodje bitno:nedostupnost informacija i ljudskog ophodjenja koje bi trebalo krasiti jedno takvo humano zanimanje.