Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH


Gost

/ #313

2016-02-18 16:35

Radi nehumanog ponašanja ginekologa prema rodiljama,prisiljavanje na lažanje na stolu od samog početka,posebno ležanja na lijevom boku,prislinog dripa,nepotrebnog rezanja i sivanja TEK nakon sat vremana(nakon hlađenja);žene ostavljanju često same u radjaoni,po cijele dane provedeš u radjaoni ležeći žedan i vapiš za kapljicom vode,a onda ti babica iscjedi gazu i da ti da mazes usne s polusuhom gazom-(uzas,jer ti ne daju da pijes) izivljavanja na pacijenticama, nedostatka ljudskosti , tople riječi podrške, ležanja danima na krvavim plahtama u sobi.

Nedaj Bože da te trudovi uhvate po noći pa da dodjes u bolnicu,jao tebi. Ostave te samu na stolu,a njih ni pod razno,spavaju i odmaraju u svojim sobama i pred vizitu se pojave,dok ti "umireš" što od bolova ,što od straha sam u rađaoni.

O dojenju da ne pričam-u svakoj sobi  stoje plakati na kojima piše "prve tri su najvažnije",...da bi mi tko od babica pokazao,pokazivale su mi i učile me viserotkinje koje su ležale pokraj mene u sobi.

O traumama i strahovima koje su nakon prvog poroda ostala duboko u meni, ne razmišljam o drugom dijetetu.Zalosno!

Većina ih nosi status prijatelj djece.Bolje da stave prefiks ispred ne,(NEPRIJATELJ)jer o traumama koje žena proživi i posljedicama s kojima se kasnije nosi ostaju za cijeli život. Za mene  i moju obitelj- ja sam nečije dijete,majka,žena...,a za njih sam samo jedan broj u prolazu.

U Novoj Gradiški često moraš imati Boga za ujaka ili bar poznavati  i bar jednu čistačicu ili da imas sreće da ti je netko zaposlenik bolnice,da bi se prema tebi uljudno ophodili.

Vratimo dostojanstvo ženama-majkama!