HotoVille_ROTOR_regulacija prometa

Poštovani roditelji i svi stanari Hoto Villa,

Ovim putem želim Vas pozvati da potpišete ONLINE PETICIJU ZA POSTAVLJANJE LEŽEĆEG POLICAJCA ili SEMAFORA U ULICI FRANJE TUĐMANA ISPRED ROTORA NA ULAZU U HOTO VILLE.

Veliki broj naših školaraca svakodnevno prelaze cestu na istočnom dijelu rotora. Promet u Ulici Franje Tuđmana je ujutro i popodne doslovno ogroman, kao u Zagrebu. Smatram da djecu treba zaštititi od neodgovornih vozača koji voze prebrzo i sagraditi ležeće policajce ili semafor koji bi propuštao pješake kad netko pritisne tipkalo, a svo ostalo vrijeme bi propuštao vozila.

Od useljenja u Hoto Ville prošlo je 16 godina i promet je višestruko porastao, a time i opasnost za ljude. Ležeći policajci su postavljeni na magistralnoj cesti u blizini škole u Svetoj Nedelji i cijelom Strmcu pa ne vidim prepreke za postavljanje istih ili semafora na navedenom rotoru.

Prije dvije godine sam tražio rješavanje navedenog problema, ali do sada ništa nije poduzeto. Također, tražio sam i snižavanje središta rotora, jer djeca ne vide što im dolazi s druge strane radi previsokog središta rotora.

Odgovor Županijskih cesta ne mogu prihvatiti, nadasve točku 5. (citiram: Navedeni rotor dobio je prije izgradnje sve potrebne dozvole) u kojoj se poziva na izdanu građevinsku dozvolu za rotor. Veliko izbočenje rotora je napravljeno samo iz reklamnih razloga da se stavi natpis HOTO VILLE koji je kasnije skinut dok istovremeno nema nikakav funkcionalni razlog već je dapače smetnja u obavljanju prometa.

Navedena investicija nije velika da bi to bio razlog za odbijanje dok bi se sigurnost djece mnogostruko povećala.

DUBOKO SE NADAM DA ĆETE ME PODRŽATI U ZAHTJEVU PRIJE NEGO SE DOGODI NEKA NESREĆA!

ROTOR_HOTOville_zeleni_otok1.jpg