Inicijativa roditelja - građana Grada Poreča-Parenzo za pravedno ujednačavanje troškova vrtića

Suočeni činjenicom drastičnog povećanja cijene privatnih vrtića uzrokovanom drastičnim povećanjem cijene energenata od 300% i povećanjem cijene hrane od 100%, a ujedno i nepromijenjenom cijenom gradskih vrtića, roditelji djece koja pohađaju privatne vrtiće „Crvenkapica“ i „101 Dalmatinac“ prisiljeni su pokrenuti ovu inicijativu.

Polazeći od toga:

-       da su gradski i privatni vrtići bili i jesu u jedinstvenom javnom natječaju, u kojem je Grad donio konačnu odluku u koji će se vrtić djeca smjestiti,

-       da je iznos subvencije Grada nepromijenjen dugi niz godina,

-       da su troškovi vrtića po djetetu višestruko veći nego ranijih godina,

-       da su roditelji djece u privatnim vrtićima znatno više financijski opterećeni nego roditelji čija djeca pohađaju gradske vrtiće,

-       da su djeca svih vrtića jednako vrijedni stanovnici našeg grada,

-       da se ne subvencioniraju privatni vrtići, nego djeca Grada Poreča-Parenzo,

-       da je predloženo povećanje od 5% subvencije nedovoljno za pokriće ni 5% novonastalih troškova,

da se izbjegne nejednako postupanje i razlikovanje između djece koja pohađaju privatne i gradske vrtiće, tražimo od Grada Poreča-Parenzo da poveća subvenciju djeci koja pohađaju privatne vrtiće najmanje 500,00 kuna ili 35% po djetetu i to već za ovu pedagošku godinu 2022/2023.

Roditelji djece DV Crvenkapica i DV 101 Dalmatinac    Kontaktirajte pokretača peticije