Uvođenje većeg broja izbornih kolegija na diplomskoj razini Fakulteta hrvatskih studija

Nedavno je na stranici fakulteta objavljena obavijest studentima o predmetima koji se neće održati u ljetnom semestru, dostupna za sve studente Fakulteta hrvatskih studija na poveznici koja se nalazi ispod:

https://www.fhs.unizg.hr/obavijesti-studenti?@=21jxr#news_82850.


Mnogi su studenti, neovisno o razmjeru njihove svijesti o i zabrinutosti zbog problema, pogođeni novonastalom situacijom. Zbog toga je izrađena ova peticija, kako bi se studenti što prije osvijestili o svojim pravima i iznijeli stvar pred nadležne u obliku zamolbe s konačnim ciljem uvođenja veće ponude izbornih kolegija na diplomskim studijima. Konačni je cilj petcije ostvarenje uvođenja većeg broja izbornih kolegija na Fakultetu hrvatskih studija već u ljetnom semestru 2022./2023.

U svrhu ilustracije problema biti će izložen primjer znanstvenog diplomskog studija povijesti, iako se sa sadržajem mogu poistovjetiti i drugi. Kolegama sa znanstvenog diplomskog studija povijesti preostao je "izbor" između 6 predmeta, dok ih je potrebno upisati 7 ili 8 kako bi se ostvario puni broj od 30 ECTS bodova po semestru, što ih prisiljava na upisivanje kolegija koji neće ostvariti doprinos njihovim akademskim ciljevima te predmeta s nastavničkih kompetencija.

Opravdanje izložene situacije koje su nadležni podijelili s nama nedovoljan je broj upisanih studenata na određene izborne kolegije. Navedenu situaciju smatramo nepravednom. S obzirom da nam se želi poručiti kako kvaliteta našeg obrazovanja nije vrijedna vremena i truda profesora jer nas je premalo, želimo pokazati kako nas ipak ima mnogo, sasvim dovoljno, koji smo ovim stanjem oštećeni. Ovom se peticijom želimo povezati i s kolegama drugih smjerova na fakultetu koji su suočeni s istim problemom, usuglasiti oko zajedničkog cilja uvođenja većeg broja izbornih kolegija te prizvati sve odgovorne profesore i nadležne osobe na ispunjavanje svojih dužnosti i veći angažman oko omogućavanje osnovnih izbora studentima.

Peticiju namjeravamo priložiti tijelima fakulteta poput studenstske referade i Fakultetskom vijeću, kao dokaz kolektivne svijesti o pravima. Vjerujemo kako će naše molbe brže doprijeti do nadležnih ako se usuglasimo u što većem broju, stoga molimo sve studente Fakulteta hrvatskih studija koji rezoniraju sa sadržajem peticije da je potpišu.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Lucia Zorica to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...