Uvođenje većeg broja izbornih kolegija na diplomskoj razini Fakulteta hrvatskih studija

Nedavno je na stranici fakulteta objavljena obavijest studentima o predmetima koji se neće održati u ljetnom semestru, dostupna za sve studente Fakulteta hrvatskih studija na poveznici koja se nalazi ispod:

https://www.fhs.unizg.hr/obavijesti-studenti?@=21jxr#news_82850.


Mnogi su studenti, neovisno o razmjeru njihove svijesti o i zabrinutosti zbog problema, pogođeni novonastalom situacijom. Zbog toga je izrađena ova peticija, kako bi se studenti što prije osvijestili o svojim pravima i iznijeli stvar pred nadležne u obliku zamolbe s konačnim ciljem uvođenja veće ponude izbornih kolegija na diplomskim studijima. Konačni je cilj petcije ostvarenje uvođenja većeg broja izbornih kolegija na Fakultetu hrvatskih studija već u ljetnom semestru 2022./2023.

U svrhu ilustracije problema biti će izložen primjer znanstvenog diplomskog studija povijesti, iako se sa sadržajem mogu poistovjetiti i drugi. Kolegama sa znanstvenog diplomskog studija povijesti preostao je "izbor" između 6 predmeta, dok ih je potrebno upisati 7 ili 8 kako bi se ostvario puni broj od 30 ECTS bodova po semestru, što ih prisiljava na upisivanje kolegija koji neće ostvariti doprinos njihovim akademskim ciljevima te predmeta s nastavničkih kompetencija.

Opravdanje izložene situacije koje su nadležni podijelili s nama nedovoljan je broj upisanih studenata na određene izborne kolegije. Navedenu situaciju smatramo nepravednom. S obzirom da nam se želi poručiti kako kvaliteta našeg obrazovanja nije vrijedna vremena i truda profesora jer nas je premalo, želimo pokazati kako nas ipak ima mnogo, sasvim dovoljno, koji smo ovim stanjem oštećeni. Ovom se peticijom želimo povezati i s kolegama drugih smjerova na fakultetu koji su suočeni s istim problemom, usuglasiti oko zajedničkog cilja uvođenja većeg broja izbornih kolegija te prizvati sve odgovorne profesore i nadležne osobe na ispunjavanje svojih dužnosti i veći angažman oko omogućavanje osnovnih izbora studentima.

Peticiju namjeravamo priložiti tijelima fakulteta poput studenstske referade i Fakultetskom vijeću, kao dokaz kolektivne svijesti o pravima. Vjerujemo kako će naše molbe brže doprijeti do nadležnih ako se usuglasimo u što većem broju, stoga molimo sve studente Fakulteta hrvatskih studija koji rezoniraju sa sadržajem peticije da je potpišu.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Lucia Zorica to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...