Ležeći policajac na autobusnoj postaji Bukovačka cesta/Jurja Ves

Poštovani susjedi i sugrađani,

Gradski odbor Maksimir od nas traži suglasnost za postavljanje ležećeg policajca koji bi omeđio 2 pješačka prelaza na autobusnoj stanici Bukovačka cesta/Jurja Ves ZET linija 203, te vas molimo da ovim putem date svoju suglasnost za postavljanje.

RAZLOZI

  • Dana 5.9.2018 našu susjedu na ovom pješačkom prijelazu punom brzinom bez kočenja pokupio automobil, a iz MUP izvješća samo znamo da se radi o zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama.

    Teško ozlijeđena pješakinja

    6. rujan 2018. -

    Jučer, 5. rujna oko 20.25 sati, 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,63 g/kg) je upravljao teretnim automobilom marke VW Transporter zagrebačkih registarskih oznaka Bukovačkom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Jurja Ves, u kočenju je prednjim dijelom automobila naletio na 29-godišnju pješakinju koja je kolnik Bukovačke ceste prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza u smjeru istoka. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena pješakinja, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

  • Vozila koja se spustaju s brda iz smjera sjevera svakodnevno postižu brzinu i preko 110 km/h,a ograničenje je 50 km/h,a pješački prelazi se nalaze u mraku, na nizbrdici i iza zavoja. Kako pred vlastitim domom nemamo mogućnost parkiranja,iznosimo našu djecu i sve namirnice direktno na cestu,te je svaki naš izlazak i ulazak u automobil opasan po život. Ostale ovakve autobusne stanice na Bukovačkoj pokrivene su sa ležećim policajcima. Na ovoj vidljivost je nikakva jer vozila koja dolaze iz smjera sjevera (s brda) pješačke prijelaze ne vide od zavoja kroz koji moraju proći.

Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

6. lipnja oko 23,50 sati na području Maksimira, Bukovačka cesta, hrvatski državljanina(1971.) upravljao je motociklom zagrebačkih registracijskih oznaka. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom, sletio s ceste i pao na tlo.

19.6.2022.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen 41-godišnji biciklist.

“41-godišnjak je upravljao biciklom, a kretao se nogostupom Bukovačke ceste na kojemu postoji obilježena biciklistička staza u smjeru juga. ” piše u priopćenju.

Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

8. 9.2022.

oko 18 sati 35-godišnjak je upravljao mopedom marke Aprilia zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Bukovačke ceste u smjeru juga.

15.10.2022.

Stravična prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno dijete dogodila se u petak oko 16:40 sati na Bukovačkoj cesti.

Kako je ranije izvijestila zagrebačka policija, 19-godišnji vozač se kretao tom ulicom prema jugu u svojem Peugeotu.

 “Dolaskom nasuprot kućnog broja 274, započeo je nepropisno obilaženje na mjestu gdje mu je to zabranjeno punom uzdužnom linijom po sredini kolnika, nepoznatog osobnog automobila koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci i iza autobusa javnog gradskog prijevoza zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci na obilježenom autobusnom stajalištu”, objašnjava policija.

Iako je vozač bio dužan usporiti, to nije učinio i naletio je na djevojčicu koja je u tom trenutku prelazila preko pješačkog prijelaza.

 

 

LOKACIJA

image0021.png

 

Kada smo dali svoju suglasnost, tada možemo biti sigurni da smo dali sve što smo mogli sa naše strane za našu sigurnost.

Ostalo je na gradskom odboru, mjesnom odboru, gradu Zagrebu, Zagrebačkim cestama, MUPu ...

Hvala unaprijed!

 

 

 

 

 


Marija Renić Marić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Marija Renić Marić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...