#nedamoblues

B7A98F4D-1594-4CEA-B956-87109EF68899.jpegKako kazu, 31.12.2018. Blues bi trebao zauvijek zatvoriti svoja vrata u prostoru u kojem ponosno stoji vec 29 godina. Ne zato sto Blues tako zeli, nego zato sto pojedinci u gradu Orahovici tako zele. Prezivio je rat, prezivio je sve nedace koje je nosilo vrijeme, ali ne daju mu prezivjeti volju nekih ljudi koji ne zele mjesto u kojem generacije odrastaju i stasaju u ljude koji misle svojom glavom. 29 godina Blues je predstavljao nepokoreni duh, njegovao urbanu kulturu i glazbu kada su mnogi poklekli i zbog veceg profita ili neceg drugog okretali se posasti zvanoj “cajke”. Ima li potrebe nabrajati svu silu imena koja su kroz sve te godine prosla kroz Blues? 

Let3, Psihomodopop, Dino Dvornik, Edo Maajka, Atomsko skloniste, Prljavo kazaliste i brojni drugi veliki i mali bandovi i umjetnici, poznati svima ili samo nekima :). Tu su prikazane izlozbe, prezentacije, putopisi, odrzavani turniri i kvizovi. To je mjesto gdje smo ucili zivot...

Cinjenica je da postoje problemi, ali svaki problem je rijesiv ukoliko postoji volja i zelja da se on rijesi, ali ovdje ne da nema volje, nego se ocito bas zeli zatvoriti mjesto koje je oduvijek bilo simbol bunta, a bunt je danas nepozeljan ne samo u Orahovici nego u cijeloj zemlji. 

Mnogi kazu Blues je dusa naseg grada, i bas zato, ako mu i uzmete prostor, ako mu zakljucate vrata, znajte da time necete zakljucati ono sto Blues predstavlja, a sto se u nalazi Vladi Grgicu - Crnom i u svakom od nas koji volimo Blues. Necete nam oduzeti duh, naprotiv, ucinit cete ga jos jacim! 

No zelimo Blues tu gdje je, na svima nam tako poznatom mjestu, te ovim putem pozivamo sve koji zele - potpisite peticiju i dajte podrsku inicijativi da Blues ostane u prostoru u kojem ga poznaju generacije. Pozivamo obje strane u ovoj prici da pokazu dobru volju i da iznadju nacin kako bi se rijesili nastali problemi.

Zelimo da i neki novi klinci upoznaju duh Bluesa...

29 godina Blues je bio tu za nas, a sada budimo mi za Blues!