Peticija nositeljima ideja zaštite obitelji, domoljublja, tradicije i suverenizma u HR: okupite se na istu zajednicku listu na izborima za EU u svibnju 2019-e !

Poštovani birači tradicionalne i domoljubne provenijencije! Molimo Vas da potpišete dolje navedenu peticiju koju ćemo poslati osobama koje su istaknuti Nositelji ideje nacionalnog suvereniteta, domoljublja , čistog obraza, očuvanja obitelji i tradicije, povodom izbora za EU. Tražimo da se dolje navedeni Nositelji pojave na zajedničkoj neovisnoj kandidacijskoj listi te da tako ovaj puta smanjimo opasnost od razmrvljenosti glasova opcije koja se zalaže za obitelj, opstanak hrvatskog naroda i za tradicionalne vrijednosti. Na popisu je 12 osoba jer se na listi za EU parlament treba nalaziti 12 kandidata. Naravno da svatko može imati mišljenje o svakom pojedinom imenu sa liste, no predugo su nas dijelile sitne razlike i predugo ne uspijevamo okrupniti naše glasove. Došao je čas da to promijenimo, izborna pravila u izborima za EU mogu biti na našoj strani ako ih znamo iskoristiti.

Peticiju šaljemo na adrese:

Marijana Petir, Ruža Tomašić, Bruna Esih, Željka Markić, Krešimir Miletić, Hrvoje Zekanović, Zlatko Hasanbegović, Stjepan Šterc, Krešimir Planinić, Nino Raspudić, Robert Podolnjak, Marija Selak.

Tekst peticije:

Izbori za EU parlament održati će se u svibnju ove, 2019-e godine. Zbog velikih izazova koje pred EU stavljaju trenutne geopolitičke prilike, agresivno nametanje new-age ideologija te umjetno poticane i od elita financirane migracije koje urušavaju korijene Europe, ovi izbori će odrediti slijedećih 20 godina europske zbilje, a prema tome će odlučiti i o opstanku jednog majušnog naroda i njegove mlade države na rubovima Europe – hrvatskog naroda i Republike Hrvatske.

Da li će hrvatskog naroda uopće biti kroz nekoliko desetaka godina i da li će, ako kojim slučajem opstane, postati manjina na teritoriju na kojem obitava od stoljeća sedmog pitanje je koje mi građani tradicionalne provenijencije povjeravamo u ruke Vas, trenutno najčešće u medijima spominjanih nositelja ideje domoljublja, tradicije, čistog obraza i suverenizma u Hrvatskoj. Ima mnogo ljudi koji marljivo rade na osnaživanju tradicionalne opcije, ali Vi ste trenutno u poziciji da ste poznati široj javnosti. Zato je na Vama odgovornost da tradicionalna opcija napokon zajednički nastupi u izbornom procesu te da tako omogućite djelatno artikuliranje i okrupnjavanje broja naših glasova koji su u prošlosti raznim obavještajnim podmetanjima višekratno uspješno bivali razmrvljeni i na taj način poništeni (čak štoviše; zbog nemogućnosti prelaska izbornog praga tih razmrvljenih opcija i zbog nakaradnih metoda računanja naši glasovi su bili dodani onim strankama za koje niti u snu ne bismo glasovali).

Navodno se svi koji ste na ovom popisu zalažete za pravedniji izborni sustav, za odabir zastupnika imenom i prezimenom; vrijeme je da to i dokažete nama, svojem biračkom tijelu. EU izbori idealna su prilika za pokazivanje odanosti ideji pravednog izbornog sustava jer je cijela Republika Hrvatska jedna izborna jedinica, a preferencijalni glas je sastavni dio izbornih pravila. To nama, Vašem biračkom tijelu daje priliku, dragi naši Nositelji, da damo preferencijalni glas pojedinom kandidatu sa zajedničke liste (na taj način ćete i izmjeriti rejting svakoga od Vas), a da i cijela lista ima koristi od svakog našeg glasa. Ne možete pogriješiti, dragi naši Nositelji: Vaš glasač će ionako uvijek glasati za Vas preferencijalno (ma na kojoj listi bili, što znači da možete i biti i na zadnjem mjestu liste pa ćete ipak sakupiti dovoljan broj glasova), a okrupnjeni zbroj glasova na istoj listi osigurava da tradicionalna, suverenistička opcija dobije više mandata i rezultat kakav odavno zaslužuje, a koji joj je predugo umjetno uskraćivan. Da li moramo naglašavati što bi eventualan ulazak više zastupnika suverenističke opcije u EU parlament značio za domoljubnu politiku u Republiku Hrvatskoj i za suradnju na predstojećim izborima za Predsjednika RH i Sabor? A....da li moramo naglašavati kako će izgledati izborni rezultati ako svatko izađe sa svojom listom pa se razmrvimo opet na 10 različitih lista? Pogledajte rezultate posljednjih izbora i za Sabor i za EU Parlament.

Dakle, osluhnite našu zamolbu, osnujte posebnu kandidacijsku listu građana sa Vašim imenima na njoj, bez ikakvog imena stranke, sakupite potpise za kandidaturu te ponizno, ali hrabro i ponosno svi zajedno na toj listi izađite na izbore za EU parlament. Birati ćemo Vas, naše narodne zastupnike, imenom i prezimenom, na istoj listi. Ukoliko se zbog nekog razloga nakon eventualnog ulaska u parlament EU ne možete posvetiti toj dužnosti, imenovati ćete zamjenika, uvjereni smo da će Vaš odabir biti mudar.

Utrli bi tako put suradnje koji je do sada bio pun trnja, a vi bi ga nakon dugo godina od Domovinskog rata opet počeli popločavati  zlatnim pločama suradnje hrvatskih domoljuba, intelektualaca. Naravno da ćete, razmišljajući o toj mogućnosti biti u iskušenju egoizma, osobnog animoziteta prema nekome sa ovog popisa ili podložni pritiscima obavještajnih manipulacija. No, trenutak istine je došao, a pojavljivanje na zajedničkoj listi ne znači da dijelite sve stavove svih ostalih sudionika na listi; Vi ste naše uzdanice jer ste, unatoč nekim razlikama u mišljenjima, na istoj strani u stavovima. Zato morate (namjerno koristimo ovako jaku riječ, radi se stvarno o „biti ili ne biti“) odlučiti kako želite da Vas gledamo u budućnosti: kao egoistične političare i filozofe komentatore koji nisu imali hrabrosti prijeći sa riječi na djela ili kao vizionare koji su hrabro zlatnim slovima upisali pobjedu kroz suradnju i zajedničko služenje svom hrvatskom narodu. Nemojte da i dalje venemo u apatiji i beznađu; iskoristite prilike koje Vam daje ovaj izborni ciklus; osnujte neovisnu kandidacijsku listu i pojavite se na njoj zajednički !

Uz potpise ove peticije poslati ćemo Vam i obrazac za prihvaćanje kandidature na neovisnoj kandidacijskoj listi birača te ćemo izvijestiti javnost o tome što je svaki pojedini gore imenovani Nositelj napravio sa obrascem. Izvolite se naći i iskoordinirati zajednički nastup na izborima!  

Ako kojim slučajem ne prihvatite ovaj poziv i ne realizirate ga djelatno nego se sve razvodni u egoističnim raspravama i raspravama o imenima (Onaj tko nešto želi, nađe način; Onaj tko ne želi, nađe izgovor), smatrati ćemo Vas osobno odgovornim za svaki izgubljeni glas kojim pojedina lista desne provenijencije neće prijeći izborni prag u ovim EU izborima. Moramo iznjedriti ljude koji će nas spajati i okrupnjavati, koji su sposobni za suradnju. Oni koji to nisu sposobni su ili podkapacitirani ili plaćeni da stvaraju razdor i konfuziju. Ponavljamo, zajedničko pojavljivanje na listi ne znači da se slažete sa svakom pojedinačnom osobom sa ovog popisa...nego pokazuje da imate kapaciteta procijeniti kada je suradnja bitna i neodloživa. 

Shodno Vašem prihvaćanju ove zamolbe ćemo i mi i shvaćanju važnosti trenutka, ćemo i mi potpisnici peticije procijeniti koliko je Vaša retorika popraćena i plodonosnim djelima te ćemo pripremiti odluku za koga ćemo imenom i prezimenom glasovati u svibnju te na izborima koji slijede nakon izbora za EU parlament.

Vidimo se na izborima u svibnju!

Nadamo se da u svibnju nećemo biti na različitim stranama jer ste odlučili i dalje nas mrviti ili da nećete biti razlog naše daljnje apstinencije od glasovanja jer ionako ne bismo prešli prag na većini lista tradicionalne provenijencije ako svatko od Vas opet napravi svoje male liste na kojima ste kraljevi i vladari svojih par postotaka... ili ako se pravite pametni na TV ekranima bez stvarne želje da zasučete rukave i napravite nešto konkretno.


Biračko tijelo desne provenijencije kojem je dosta razmrvljivanja naših glasova    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Biračko tijelo desne provenijencije kojem je dosta razmrvljivanja naših glasova to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...