Peticija "PARKIRANJE PRED DJEČJOM BOLNICOM KLAIĆEVA ZAGREB"

MOLIM PROČITATI DO KRAJA JER NA DNU PIŠE ŠTO SE DEŠAVA S PETICIJOM VEZANO ZA DRŽAVI I SLUŽBE GRADA.

 

Klinika za dječje bolesti u Zagrebu u ulici Vjekoslava Klaića 16 klokokvijalno zvana "KLAIĆEVA" ima ogroman problem s parkiranjem. 

1. Bolnica ima osigurana parkirna mjesta za roditelje, kojih je premali broj, a koja aktiviraju po dolasku u bolnicu na porti gdje se uzima broj kojim se označava vozilo roditelja čije je dijete u bolnici. To se čini, jer je cijela ulica spada u drugu zonu, te je ograničeno vrijeme parkiranja. Ta mjesta se zloupotrebljavaju, a osoba koja je zadužena ista ne kontrolira i ne zove pauka. Ujedno nije nigdje vidljivo gdje treba podići karticu za besplatno parkiranje.

2. Preko puta se nalazi zapušteno srednjoškolsko igralište (promatrao sam ga ove godine 2, mjeseca kad mi je dijete bilo u bolnici stoga znam o čemu govorim). Tražim ovom peticijom da se ispod igrališta izgradi garaža s 6 nivoa od čega 2 komercijalna i 4 za roditelja malih pacijenta.

3. Tražim ovom peticijom da se nova Klinika za dječje bolesti izgradi iznad predmetne garaže iz razloga blizina tramvaja, jer ne dolaze svi mali pacijenti u nju automobilom ili hitnim kolima. 

 

Nakon što se skupi dovoljan broj potpisa 4500-5000 sama peticija će biti ispisana, te poslana u Predsjednici RH, Sabor RH, ministru zdravstva, gradonačelniku grada Zagreba, HUBOL-u, te samoj bolnici, njenom Ravnatelju putem pošte, te putem maila navedenih institucija svim klubovima zastupnika.

 

Hvala svima na sudjelovanju.

 

Nenad Komušar inž.el.

 

PS. Prvi prijedlog je stigao na Peticuju. Iznad garaže zelena zona s parkom i igralištem kao oaza zelenila i športskog sadržaja u centru grada. Podržavam. Hvala na prijedlogu.

 

28.11.2017. Obavijet o peticiji je poslana na slijedeće adrese, te je traženo da se svi uključe u potpisivanje iste: 

Institucije države:

ured@predsjednica.hr; gradjani@vlada.hr; predsjednik@sabor.hr; snimac@sabor.hr; mia.vukusic@sabor.hr; zic@sabor.hr; bozo.petrov@sabor.hr; nada.first@sabor.hr; ured.gradonacelnika@zagreb.hr; amira.mahmutspahic@zagreb.hr; nensi.radulovic@zagreb.hr

 

Saborski klubovi:

klubglas@sabor.hr; klubhdz@sabor.hr; klub-hds-hsls@sabor.hr; klubhns@sabor.hr; klubhss@sabor.hr; klubids@sabor.hr; klubmost@sabor.hr; klubnm@sabor.hr; domagoj.besker@sabor.hr; klub.sdss@sabor.hr; klubsdp@sabor.hr; strankaradaisolidarnosti.reformisti.nz@sabor.hr; klubzivizid@sabor.hr; info@naprijedhrvatska.hr; Nenad NK. Komušar <Nenad.Komusar@hops.hr>

 

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet

Pročelnik: 'dinko.bilic@zagreb.hr'; 

'komunalno-redarstvo@zagreb.hr'

30. studenog 2017, je iz Ureda Predsjednice Republike Hrvatske (Klasa 053-01/17-01/175 i URBROJ: 71-06.04/1-17-02) prema gradonačelniku Grada Zagreb Milanu Bandiću otišla molba prema službama Grada Zagreba, s naglaskom da Ured Predsjednice nema nadležnosti ne želi vršiti pritisak. Nazvao sam ured gradonačeljika (05.12.2017 i oni su dobili dopis)

 

PETICIJA JE ZATVORENA ZBOG MALOG INTERESA.