peticija za izmjene na državnoj maturi 2021.

 Poštovani kolege učenici, profesori, roditelji, 

pokrećemo ovu peticiju kako bismo iskazali svoje nezadovoljstvo postupanja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja  i samog Ministarstva obrazovanja.Generacija maturanata 2021. je odlučila bit ustrajna i stati na kraj svim nepromišljenim i nelogičnim odlukama kako Ministarstva obrazovanja, tako i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Generacija maturanata 2021. je generacija koja je pretrpljela mnogo toga. Prošle školske godine smo se susreli sa štrajkom radi kojeg smo izgubili veliki dio 1. polugodišta. 2. polugodište smo započeli velikom brzinom zbog zaostataka u 1. polugodištu. Vrlo brzo nakon toga su nas snašli pandemija i online nastava. 

Želimo da se sagledaju realne činjenice i događanja od prošle školske godine iz perspektive učenika. Potresi i pandemija su na svima nama ostavili velike psihičke posljedice, a mnogima se život okrenuo naopačke. 

Želimo da se ukloni naknadno nadodano djelo "Kiklop"za esej na višoj razini državne mature iz hrvatskog jezika, želimo da se makne dio gradiva 3. razred Srednje škole iz prethodno navedenih razloga, želimo da se ponovno uvede da prolaznost eseja na maturi iz hrvatskog jezika nije obavezan za prolaz cjelokupne mature iz hrvatskog jezika. Želimo da se skrati gradivo 4. razreda Srednje škole jer zbog online nastave 3. razreda nije obrađeno cjelokupno gradivo te se prenosilo na početak 4. razreda. 

 Ako ste Vi učenik, profesori ili roditelj koji se slaže s nama i smatra da bi ovogodišnja provedba državne mature trebala biti drugačija, molim Vas, da nas podržite i potpišete ovu peticiju. 

 

Peticiju ćemo dostaviti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Ministarstvu obrazovanja.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize maturanti 2021. to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...