Peticija za besplatne ili niže cijene karata za prijevoz bicikli trajektnim linijama Jadrolinije u SDŽ

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva građane Splitsko-dalmatinske županije da pruže podršku potpisivanjem peticije u kojoj tražimo od Jadrolinije, Društva za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta, da snizi cijenu karte ili osigura besplatan prijevoz bicikli za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Ovaj zahtjev podnosimo jer smatramo da je trenutni iznos karte za prijevoz bicikla Jadrolinijinim trajektnim prijevozom previsok te ne potiče upotrebu bicikli i smanjenje automobilskog prometa. Naime, na svim trajektnim linijama je cijena karte prijevoza bicikla jednaka cijeni karte za odraslu osobu, dok putnik ne dobiva uslugu koja je potrebna za zbrinjavanje svojih bicikala, poput prostora za vezivanje i sigurno čuvanje. Prema tome bi dijete mlađe od 12 godina koje putuje s biciklom moralo više izdvojiti za kartu za bicikl nego za dječju kartu. Također, otočani koji plaćaju 50% nižu cijenu karte za vlastiti prijevoz, plaćaju dvostruko veću cijenu karte za prijevoz bicikle koja se obračunava po spomenutoj standardnoj cijeni.

Iz svega navedenog smatramo da smanjenje cijene karte za prijevoz bicikli ili omogućavanje besplatnog prijevoza bicikala trajektnim linijama Jadrolinije donosi dugotrajnu i značajnu korist Jadroliniji i biciklistima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Na taj način će se produljiti ljetna sezona, povećati prihodi, omogućiti razvoj ciklo-turizma, smanjenje automobilskog prometa, razvoj triatlona i otočnog turizma te osigurati dugotrajan profit zbog zadovoljnih domaćih i stranih putnika koji će poticati gospodarski i održivi razvoj Dalmacije. Osim toga, stječe se prilika za otvaranje novog tržišta promoviranjem sporta i aktivnog turizma na otocima.

Stoga, potpisivanjem ove peticije zahtijevamo snižavanje cijene karte za prijevoz bicikle ili osiguravanje besplatnog prijevoza bicikle trajektnim linijama Jadrolinije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  

Građani i građanke u potpisu  

 

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, (Obala hrvatskog narodnog preporoda 7/III 21000 Split, OIB: 17644269011) obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) (EU) 2016/679 te da sve podatke prikuplja u svrhu peticije kojom se apelira na Jadroliniju Rijeka, Društva za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta, Riva 16, 51 000 Rijeka, Hrvatska, da snizi cijene karte za prijevoz bicikle ili osigura besplatan prijevoz bicikli trajektnim linijama Jadrolinije, Rijeka. Podaci s potpisne liste koristit će isključivo u svrhu ove peticije i eventualne komunikacije putem maila ili telefona sa sudionicima koji su svojevoljno dali svoju mail adresu i br. telefona. Podaci s ove potpisne liste neće se upotrebljavati u niti jednu drugu svrhu osim navedene. Pristup osobnim podacima koje koristi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce je moguć u svakom trenutku, a pristanak se može povući u bilo kojem trenutku slanjem Zahtjeva o povlačenju privole i korištenja osobnih podataka na e-mail adresu info@sunce-st.org. U tom slučaju, povlačenje privole vrijedi od trenutka slanja zahtjeva.


Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...