Podrška odgajateljima, stručnim suradnicima i tehničkom osoblju Dječjih vrtića Sušak, More i Rijeka

Rano djetinjstvo je neprocjenjivo razdoblje u kojem se postavljaju temelji za ostatak života. Sve ono što činimo za i s djecom utječe na sve segmente njihova života kasnije; na njihovu obitelj te poslovnu i društvenu zajednicu. Ono što se uloži u kvalitetne ustanove i profesionalni kadar u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, višestruko se vraća kao dobit i dobrobit za cjelokupno društvo.

Vrtići grada Rijeke imaju dugu tradiciju, a poznati su po sposobnim odgajateljima i stručnim suradnicima. Nažalost, u posljednje vrijeme odgajatelji nerijetko obavljaju  još neki dodatni posao, a  mnogi od njih i odlaze. U inozemstvo,  prigradske vrtiće  i vrtiće drugih gradova i općina u našoj županiji, zbog bolje opremljenosti, dostupnosti stručnim usavršavanjima, potpori, didaktičkim materijalima i boljih plaća. To znači da je samo pitanje vremena kada će najkvalitetniji odgajatelji potražiti novu radnu sredinu.

Ne želimo da o našoj djeci skrbe izmoreni odgajatelji koji nerijetko u neposrednom radu provedu i po 10 sati,  zbog neosigurane zamjene za bolovanje ili zato što se na natječaje radi lošijih radnih uvjeta nitko ne želi javiti. Kao roditelji, moramo se zapitati - može li odgajatelj koji nema dovoljno vremena za odmor, a uz to je i potplaćen za posao koji obavlja, ostvariti sve ono što se od njega očekuje u radu s našom djecom.

Odgajatelji su osobe u koje moramo imati bezgranično povjerenje kada im dajemo ono što je nama najvrednije u životu, NAŠU DJECU! I zato, odgajatelji, stručni suradnici i svo ostalo osoblje koje čine taj dio njihova života, moraju biti zdravi, zadovoljni, odmorni, motivirani i educirani!

Mi, roditelji djece polaznika i korisnici usluga Dječjeg vrtića Sušak, Dječjeg vrtića More i Dječjeg vrtića Rijeka, stojimo uz djelatnike imenovanih vrtića u njihovom traženju  svih prava koja im zakonom pripadaju u radnom odnosu, kako bi naša djeca imala kvalitetniju i potpunu svakodnevnu skrb za vrijeme boravka u vrtiću.


Roditelji djece polaznika DV Rijeka, DV Sušak i DV More    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Roditelji djece polaznika DV Rijeka, DV Sušak i DV More to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...