Podrška odgajateljima, stručnim suradnicima i tehničkom osoblju Dječjih vrtića Sušak, More i Rijeka

Rano djetinjstvo je neprocjenjivo razdoblje u kojem se postavljaju temelji za ostatak života. Sve ono što činimo za i s djecom utječe na sve segmente njihova života kasnije; na njihovu obitelj te poslovnu i društvenu zajednicu. Ono što se uloži u kvalitetne ustanove i profesionalni kadar u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, višestruko se vraća kao dobit i dobrobit za cjelokupno društvo.

Vrtići grada Rijeke imaju dugu tradiciju, a poznati su po sposobnim odgajateljima i stručnim suradnicima. Nažalost, u posljednje vrijeme odgajatelji nerijetko obavljaju  još neki dodatni posao, a  mnogi od njih i odlaze. U inozemstvo,  prigradske vrtiće  i vrtiće drugih gradova i općina u našoj županiji, zbog bolje opremljenosti, dostupnosti stručnim usavršavanjima, potpori, didaktičkim materijalima i boljih plaća. To znači da je samo pitanje vremena kada će najkvalitetniji odgajatelji potražiti novu radnu sredinu.

Ne želimo da o našoj djeci skrbe izmoreni odgajatelji koji nerijetko u neposrednom radu provedu i po 10 sati,  zbog neosigurane zamjene za bolovanje ili zato što se na natječaje radi lošijih radnih uvjeta nitko ne želi javiti. Kao roditelji, moramo se zapitati - može li odgajatelj koji nema dovoljno vremena za odmor, a uz to je i potplaćen za posao koji obavlja, ostvariti sve ono što se od njega očekuje u radu s našom djecom.

Odgajatelji su osobe u koje moramo imati bezgranično povjerenje kada im dajemo ono što je nama najvrednije u životu, NAŠU DJECU! I zato, odgajatelji, stručni suradnici i svo ostalo osoblje koje čine taj dio njihova života, moraju biti zdravi, zadovoljni, odmorni, motivirani i educirani!

Mi, roditelji djece polaznika i korisnici usluga Dječjeg vrtića Sušak, Dječjeg vrtića More i Dječjeg vrtića Rijeka, stojimo uz djelatnike imenovanih vrtića u njihovom traženju  svih prava koja im zakonom pripadaju u radnom odnosu, kako bi naša djeca imala kvalitetniju i potpunu svakodnevnu skrb za vrijeme boravka u vrtiću.


Roditelji djece polaznika DV Rijeka, DV Sušak i DV More    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Roditelji djece polaznika DV Rijeka, DV Sušak i DV More to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...