Građanska inicijativa "Uvođenje vrlinologije u hrvatske škole"

Mi, potpisatelji ove peticije, građani i građanke Republike Hrvatske upućujemo zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske da donese odluku o uvođenju izbornog predmeta vrlinologije u škole ili da odobri učiteljima vrlinologije da izvode nastavu iz vrlinologije u prostorijama škole.

Predmet vrlinologije omogućit će djeci izgraditi karakter, vrline, kompetencije, vještine i navike koje su neophodne za sretan i uspješan život i time osposobiti djecu i mlade da budu bolji u školi i izvan nje - da imaju bolje ocjene i bolje vladanje te da se znaju uhvatiti ukoštac sa svim životnim izazovima i biti sretni.

Svojim potpisom dajemo na znanje da ne samo da želimo našoj djeci omogućiti bolje uvjete za život obukom o tome kako aktivirati i kultivirati mnogobrojne vrline i riješiti se mana, nego i potvrđujemo da smo spremni participirati u trošku, tj. platiti edukaciju.

Vrlinologija je znanost o vrlinama
Predmet vrlinologije pruža multimedijalnu obuku za kultiviranje vrlina, oslobađanje od mana i slabosti, jačanje određenih vještina i razumjevanju osnova. Smisao je ovog programa kod polaznika ojačati vrline i oslabiti mane te se tako osposobiti za trajan uspjeh i prosperitet.
Predmet obrađuje teme kao što su odgovornost, zahvalnost, ljubav, mudrost, čast, samopouzdanje, samoinicijativnost, samodisciplina, emocionalna inteligencija, intuicija, komunikacijske vještine, vizualizacija, lijenost, laganje, pohlepa, predrasude, ljutnja, zakoni prirode, i brojne druge.

Više o vrlinologiji i kurikulumu pročitajte na službenoj stranici autora programa: https://www.zivotna-skola.eu/vrlinologija.html

Talidari i Životna škola    Kontaktirajte pokretača peticije