Protiv Kaštijuna

Potpiši za pravo na zdravlje, koje je sada ugroženo onečišćenjem koje proizvodi ŽCGO Kaštijun.

Potpiši za zatvaranje Kaštijuna/premještanje ŽCGO-a na nenaseljenu lokaciju!

Našim dosadašnjim zahtjevima (i danim obećanjima Kaštijuna d.o.o. I Županije)  NIJE UDOVOLJENO.

1.       Obvezali su se rekonstrukcijom i novim ulaganjem riješiti problem smrada do sezone

2.       Obvezali su se na hitan odvoz postojećih bala SRF-a  

3.       Obvezali su se osnovati neovisno tijelo sastavljeno od eksperata i predstavnika građana koji bi imali pravo na sve informacije i koji bi mogli predlagati rješenja koja su i nama građanima prihvatljiva

Ništa od toga nije riješeno, stoga kao jedinu mogućnost rješenja naših problema ZAHTIJEVAMO:

1.       Prestanak rada ŽCGO Istre Kaštijun d.o.o.  jer je to očito jedini način zaustavljanja trovanja građana i smrada kao jednog od pokazatelja zagađenja. Evidentno je da nije moguće provoditi planirani proces mehaničko biološke obrade na način da ne emitira onečišćenja u okoliš.

Zahtjev temeljimo pozivom na 1. stav iz Načina gospodarenja otpadom (Zakon o održivom gospodarenju otpadom) – Gospodarenje otpadom provodi se na način da ne dovodi u opasnost ljudsko zdravlje i koji ne dovodi do štetnih utjecaja na okoliš.

2.       Hitan odvoz SRF bala sa lokacije Kaštijun.

3.       Preuzimanje odgovornosti za osiguranje odvojenog prikupljanja biorazgradivog otpada a prema Članku 28. Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

4.       Zaustavljanje svih aktivnosti na projektu izgradnje sušionice fekalnog mulja u blizini centra Kaštijun.

Navedenim zahtijevamo pravo na zdrav život i održivost lokacije južne Istre kao dugogodišnje prepoznatljive turističke meke koja je osigurala, građanima Općine Medulin, građanima Grada Pule i svim vezanim gospodarskim subjektima grada Pule i okolice mogućnost da ostanemo živjeti u Hrvatskoj i doprinesemo javnoj dobrobiti. Sada je taj status vrlo ugrožen i ako se ne provedu naši zahtjevi, prijete nam osim zdravstvenih problema, zatvaranja mnogih gospodarskih aktivnosti i neizbježno iseljavanje.  

Peticija će biti poslana na odgovorne institucije kao temeljni dokaz brojnosti ugroženih građana. Stoga uključite svoje bližnje, prijatelje, familiju, susjede i ostale.


Protiv Kaštijuna    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Protiv Kaštijuna to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...