Protiv Kaštijuna

Potpiši za pravo na zdravlje, koje je sada ugroženo onečišćenjem koje proizvodi ŽCGO Kaštijun.

Potpiši za zatvaranje Kaštijuna/premještanje ŽCGO-a na nenaseljenu lokaciju!

Našim dosadašnjim zahtjevima (i danim obećanjima Kaštijuna d.o.o. I Županije)  NIJE UDOVOLJENO.

1.       Obvezali su se rekonstrukcijom i novim ulaganjem riješiti problem smrada do sezone

2.       Obvezali su se na hitan odvoz postojećih bala SRF-a  

3.       Obvezali su se osnovati neovisno tijelo sastavljeno od eksperata i predstavnika građana koji bi imali pravo na sve informacije i koji bi mogli predlagati rješenja koja su i nama građanima prihvatljiva

Ništa od toga nije riješeno, stoga kao jedinu mogućnost rješenja naših problema ZAHTIJEVAMO:

1.       Prestanak rada ŽCGO Istre Kaštijun d.o.o.  jer je to očito jedini način zaustavljanja trovanja građana i smrada kao jednog od pokazatelja zagađenja. Evidentno je da nije moguće provoditi planirani proces mehaničko biološke obrade na način da ne emitira onečišćenja u okoliš.

Zahtjev temeljimo pozivom na 1. stav iz Načina gospodarenja otpadom (Zakon o održivom gospodarenju otpadom) – Gospodarenje otpadom provodi se na način da ne dovodi u opasnost ljudsko zdravlje i koji ne dovodi do štetnih utjecaja na okoliš.

2.       Hitan odvoz SRF bala sa lokacije Kaštijun.

3.       Preuzimanje odgovornosti za osiguranje odvojenog prikupljanja biorazgradivog otpada a prema Članku 28. Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

4.       Zaustavljanje svih aktivnosti na projektu izgradnje sušionice fekalnog mulja u blizini centra Kaštijun.

Navedenim zahtijevamo pravo na zdrav život i održivost lokacije južne Istre kao dugogodišnje prepoznatljive turističke meke koja je osigurala, građanima Općine Medulin, građanima Grada Pule i svim vezanim gospodarskim subjektima grada Pule i okolice mogućnost da ostanemo živjeti u Hrvatskoj i doprinesemo javnoj dobrobiti. Sada je taj status vrlo ugrožen i ako se ne provedu naši zahtjevi, prijete nam osim zdravstvenih problema, zatvaranja mnogih gospodarskih aktivnosti i neizbježno iseljavanje.  

Peticija će biti poslana na odgovorne institucije kao temeljni dokaz brojnosti ugroženih građana. Stoga uključite svoje bližnje, prijatelje, familiju, susjede i ostale.


Protiv Kaštijuna    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Protiv Kaštijuna to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...