Rješavanje prometnoga kaosa na Gornjem gradu

Mi, doljepotpisani stanovnici Gornjeg grada, tražimo od odgovornih, uprave Grada Zagreba i Prometne policije, da konačno uvedu prometni red na Gornjem gradu, kontroliraju ograničenje brzine na 30 km/h u staroj gradskoj jezgri i zabranu prolaza s Ilirskog trga u Demetrovu.

Mi, stanovnici, konstantno smo, noću i danju izloženi teroru automobila zbog prevelike i neprilagođene brzine koja, osim što je opasna po uskim ulicama i neprimjerena zbog turističkog usmjerenja Gornjeg grada, izaziva trešnju starih zgrada koje su već stradale u potresu i oduzima san stanovnicima. Potpuno je neprimjereno da stara gradska jezgra, koja bi kao turističko odredište trebala biti strogo zaštićena, služi za tranzit sa sjevera na istok i jug grada pa je, primjerice, Mesnička ulica u toku dana često zakrčena ogromnim kolonama automobila koji onuda protupropisno prolaze.

Osim toga, Gornji grad je zakrčen parkiranim automobilima – na propisanim i ilegalnim mjestima – i ondje se parkira tko god stigne, a prometni redari to kontroliraju slabo ili nikako, osim kada treba kažnjavati stanare koji uredno plaćaju parking, ali vrlo često ostaju bez parkirnih mjesta. Situacija s parkirnim mjestima je danas još i gora nego inače jer su čitavi dijelovi Gornjeg grada – kao što su Jezuitski trg ili Vitezovićeva ulica – zakrčeni gradilištima za obnovu od potresa. Tražimo također da nam se vrate parkirna mjesta koja su dijeljena šakom i kapom, kome jest i nije trebalo.

Mi stanovnici održavamo zgrade i time doprinosimo zaštiti povijesne jezgre Zagreba pa smatramo da zaslužujemo i malo pažnje i brige od strane odgovornih.


Mate Kapović (potpredsjednik Mjesnog odbora Gornji grad)    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Mate Kapović (potpredsjednik Mjesnog odbora Gornji grad) da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...