Rješavanje prometnoga kaosa na Gornjem gradu

Mi, doljepotpisani stanovnici Gornjeg grada, tražimo od odgovornih, uprave Grada Zagreba i Prometne policije, da konačno uvedu prometni red na Gornjem gradu, kontroliraju ograničenje brzine na 30 km/h u staroj gradskoj jezgri i zabranu prolaza s Ilirskog trga u Demetrovu.

Mi, stanovnici, konstantno smo, noću i danju izloženi teroru automobila zbog prevelike i neprilagođene brzine koja, osim što je opasna po uskim ulicama i neprimjerena zbog turističkog usmjerenja Gornjeg grada, izaziva trešnju starih zgrada koje su već stradale u potresu i oduzima san stanovnicima. Potpuno je neprimjereno da stara gradska jezgra, koja bi kao turističko odredište trebala biti strogo zaštićena, služi za tranzit sa sjevera na istok i jug grada pa je, primjerice, Mesnička ulica u toku dana često zakrčena ogromnim kolonama automobila koji onuda protupropisno prolaze.

Osim toga, Gornji grad je zakrčen parkiranim automobilima – na propisanim i ilegalnim mjestima – i ondje se parkira tko god stigne, a prometni redari to kontroliraju slabo ili nikako, osim kada treba kažnjavati stanare koji uredno plaćaju parking, ali vrlo često ostaju bez parkirnih mjesta. Situacija s parkirnim mjestima je danas još i gora nego inače jer su čitavi dijelovi Gornjeg grada – kao što su Jezuitski trg ili Vitezovićeva ulica – zakrčeni gradilištima za obnovu od potresa. Tražimo također da nam se vrate parkirna mjesta koja su dijeljena šakom i kapom, kome jest i nije trebalo.

Mi stanovnici održavamo zgrade i time doprinosimo zaštiti povijesne jezgre Zagreba pa smatramo da zaslužujemo i malo pažnje i brige od strane odgovornih.


Mate Kapović (potpredsjednik Mjesnog odbora Gornji grad)    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Mate Kapović (potpredsjednik Mjesnog odbora Gornji grad) to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...