Roditeljska akcija za rekonstrukciju školske zgrade Osnovne škole Jure Kaštelana prema investitoru (Gradu Zagrebu) s ciljem pohađanja sigurne, prostrane i suvremene škole.

Poštovani roditelji, prijatelji i sugrađani,

u zagrebačkom kvartu Savica, samo 3 km od Trga bana Jelačića, nalazi se Osnovna škola Jure Kaštelana koju pohađa oko 600 učenika. Školska zgrada je stara više od 50 godina, dotrajala je u građevinskom smislu i nesigurna te bi ju po nalazu statičara bilo jeftinije srušiti nego popravljati. Zbog pucanja zidova, koja traju već nekoliko godina, vidljiva su ozbiljna oštećenja u vidu pukotina zidova, koja jasno ukazuju na problem s nosivom konstrukcijom objekta, stolarija je dotrajala, podovi su nagnuti i u lošem stanju, u pojedinim učionicama u podnoj ploči su pukotine i ne mogu se svi prozori otvoriti. Zgrada je energetski neučinkovita i ima azbestni krov te postojeći prostori ne odgovaraju trenutnim pedagoškim standardima. Rok za izgradnju i rekonstrukciju je bio 9. mjesec 2021., a do danas je izrađen jedino idejni projekt. Tek slijedi ishođenje lokacijske dozvole, glavnog projekta, građevinske dozvole pa ponovno javna nabava za odabir izvođača radova. Potrebno je riješiti i vlasničke odnose.

Pozivamo sve Vas da nam pomognete i potpišete peticiju kojom apeliramo na Grad Zagreb kao investitora u postupku rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade Osnovne škole Jure Kaštelana na što brže rješavanje ovog velikog problema za sigurnost naše djece. 

Tražimo sljedeće:

  • što brže rješavanje projektne dokumentacije;
  • ishođenje potrebnih dozvola;
  • što brže izvođenje samih radova i konačne rekonstrukcije.

Želimo postići:

  • Našoj djeci pohađanje statički sigurne škole;
  • Odvijanje nastave u jednoj smjeni;
  • Djeci s teškoćama u razvoju nesmetano kretanje na kat obzirom da je u planu i lift;
  • Prostor za djecu po trenutno važećim pedagoškim standardima; 
  • Moderne sportske terene oko škole i dodatnu suvremenu školsku dvoranu.

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i pomoći.

Vaše osobne podatke ćemo koristiti isključivo u svrhe peticije te ih nećemo slati trećim stranama (osim onima na koje je peticija naslovljena).

Srdačan pozdrav,

Inicijativa roditelja za Osnovnu školu Jure Kaštelana


Inicijativa roditelja za OŠ Jure Kaštelana, FB grupa: Roditelji za Osnovnu školu Jure Kaštelana    Kontaktirajte pokretača peticije