DOSTA JE BILO ŠUTNJE UČITELJA I NASILJA NAD UČITELJIMA! STOP UČENIČKOM NASILJU I TORTURI!

Komentari

#13205

Nedopustivo je da djeca maltretiraju profesore,doticni profesor se nije ponasao kako treba,ali se nije ponasao ni ucenik.Zato profesoru nista ne zamjeram.Imam troje djece(najstarije fakult.obrazovano),nikada im nisam govorila protiv profesora niti sam im dopustala da to oni cine.Posao profesora je tezak,osobito zahvaljuju i roditeljima koji nikamo ili jako lose odgajaju svoju djecu,...Profaci ne dajte se i borite se za svoja prava,a vi roditelji odgajajte djecu!Lp

Sandra Kralj (Zagreb, 2018-12-25)

#13211

#jasamkriv

Antonio Piha (Friedrichshafen, 2018-12-28)

#13219

Potpisujem ovu peticiju jer smatram da se nad učiteljima i profesorima vrši ogroman pritisak i da rade u nemogućim uvjetima dok djeca mogu raditi šta hoće i nitko im ne može ništa još roditelji napadaju profesore!

Rafael Mlinar (Petrinja, 2019-01-02)

#13231

Sve manje ljudi ,također i djece zna reći nastavniku,učitelju,proferoru... hvala,oprostite,molim vas.
Pristojnost i kultura u ophođenju smekaša svakoga čovjeka u konačnici.
Obično kultura djece krene od doma.

Tedi Pastuović (Rijeka, 2019-01-25)

#13236

Profesorica sam na fakultetima vec preko 16 godina i nove generacije pokazuju sve manje poštovanja prema profesorima, svojim kolegama i ne dolaze na nastavu, a mnogi koji dodju onda ometaju nastavu. Nije dobro tako.

Nađa Dešpalj (Zagreb, 2019-02-07)

#13254

Ne želim da neodgojena djeca rade nemir u razredu i školi koju polaze i moja djeca. Nesposobnost pojedinca kao roditelja nedam da se odrazi na moju djecu, da oni koji imaju dobar primjer i sigurnost kod kuće trpe neprimjereno ponašanje i nemogućnost obavljanja svojih radnih zadatak i obaveza u školi radi nedodirljivih pojedinaca! Sa takvima van iz škole, suspendiranje, aktivacija policije i kaznene prijave a ne centra za socijalni skrb.

Andreja Vađunec (Ludbreg, 2019-04-05)

#13266

Potpisujem jer znam koliko je teško biti učitelj, međutim, u današnje vrijeme to znači i biti odgojitelj, jer mi kao roditelji često puta griješimo, razmažavamo svoju djecu, i očekujemo da ih škola odgoji. To je naš posao! Škola je obrazovna ustanova, a ne odgojna. Moj prijedlog: raditi sa budućim roditeljima i roditeljima na način da ih pripremamo za roditeljsku (odgojiteljsku) ulogu. Program mogu sastaviti stručni psiholozi, pedagozi i svećenici. Nešto slično kao tečaj prije braka i tečaj za trudnice i partnere, samo da traje i dalje nakon poroda. Tko će to sve platiti? Pa, država. Trebao bi biti nacionalni interes da imamo zdravu i dobru djecu. Onda će veći postotak djece stizati u školsku dob odgojena. A ako ništa drugo ne upali, vratite učiteljima odgojne alate (batinu i fizički nenasilne alate). Ako već nekog klipana/icu moraju odgojiti.

Ivan Harhaj (Osijek, 2019-04-26)

#13286

Potpisujem jer su učitelji najnezaštićenija populacija u obavljanju svoga posla trpeći upliva nekompetentnih osoba u njihov posao i ometanje nastave od nediscipliniranih učenika, a u nekim slučajevima i slabog razumijevanja njihovih roditelja/skrbnika. Usprkos protokolima o postupanju i Pravilnicima o pedagoškim mjerama nisu dostatni u sprečavanju neprimjerenih oblika ponašanja učenika te je sigurnost nastave i djelatnika veoma rizičan. Osobni napadi na dignitet učitelja valjalo bi zaštiti posebnim zakonom o državnim službenicima, a počiniteljima strože kazne.

Jadranka Pavliša (Zagreb, 2019-07-21)

#13293

Ista je situcija i u Srbiji. Ovo mora da stane!

Jovo Mirkovic (Beograd, 2019-10-23)

#13296

Potpisujem jer sam u potpunosti svjesna kakvo je stanje u Hrvatskoj i tko je krivac, a ako nastavimo ovim putem, odlazim iz naše predivne Hrvatske.

Lucija Marunica (Zagreb , 2019-11-21)

#13301

U cijelosti se slažem s tekstom peticije i s nultom stopom tolerancije nasilja i pritisaka, koje je u školama prisutno od 1991. godine i u stalnom je rastu.
Apsolutna podrška hrvatskim učiteljima.

Mirela Guth (Zagreb, 2019-11-29)

#13303

sam i sama profesorica i znam kako je.

Potpisujem i jer je vrijeme da se barem na neki način dade do znanja društvu da je podivljalo, povampirilo se i izišlo iz svake ljudskosti kojom se toliko dičimo.

Da se mene pita, ali me se nažalost ne pita, svu bi tu bahatu dječurliju, kao i njihove roditelje koji ih nisu znali ili htjeli odgojiti da poštuju druge ljude, trebalo baciti na javne radove. Kad su već bahati, da barem nauče koliko je potrebno da se napravi jedna cesta. I dobro bi nam došlo. Mnoge su nam na ceste iz doba Austrougarske monarhije. Sav taj krivo upotrebljeni elan i želju za ispucavanjem mladenačke energije u nasilju, sebeljublju i oholosti, treba iskoristiti za rad, za društveno koristan rad.

Neka nam ceste zasjaje novim ruhom! Gore javni radovi! Dolje sebičnost i divljaštvo!

Ana Kapraljevic (Zagreb, 2020-06-01)

#13308

Djeci je potreban valjani odgoj, da se nauče poštovati starije i pametnije od sebe, jer ako to ne nauče onda neće imati poštovanja ni prema čemu.

Josip Vučković (Zagreb, 2021-05-31)

#13310

Ivica Šimić

Ivica Šimić (Županja, 2021-07-06)Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...