SPRIJEČIMO DODJELU KONCESIJE SKLONIŠTU POKUPSKO CERJE

Želimo Karlovac u kojem nema ubijanja nevinih bića.

Potpišite peticiju i pomognite nam u ovom cilju.

 

 

Doznali smo da su prema Javnom natječaju za obavljanje poslova komunalne djelatnosti skloništa za životinje Grada Karlovca, skloništu Pokupsko Cerje odobrena sredstva.

Ovim putem pokušavamo skrenuti pozornost Grada i javnosti da su ugovori koji se potpisuju sa skloništima loši, odnosno da ih stavljaju u sukob interesa jer skloništu nije u interesu udomiti psa, u smislu da skloništa zarađuju samo na hranidbenim danima i prema tome im je u interesu da pas ostane u skloništu 60 dana.

Smatramo da bi se potpisivanje novog ugovora trebalo poništiti ili barem odgoditi, dok je u tijeku javna rasprava o Zakonu za zaštitu životinja i ne zna koje će sve uvjete morati zadovoljavati sklonište.

Zajedničkim snagama pokušati ćemo utjecati na odgađanje ove odluke u suradnji s ostalim udrugama i zainteresiranim pojedincima, te kroz dijalog s gradskim vijećnicima i gradonačelnikom.  

tome nam je potrebna vaša pomoć jer što više potpisa skupimo to će nas nadležni prije shvatiti ozbiljno.  

Ovoj peticiji je glavni cilj da sklonište Pokupsko Cerje ne dobije sredstva kako bi nastavilo svoju nezakonitu i moralno dvojbenu praksu, o kojoj su već izvještavali nacionalni mediji u slučaju Velike Gorice, a nakon čega je Grad Velika Gorica pokrenuo dijalog sa građanima i prekinuo sufinanciranje ovog skloništa, ukoliko se tako može zvati.  

 U nastavku slijedi par linkova nacionalnih medija o praksi koja se sustavno provodi u skloništu Pokupsko Cerje:

http://provjereno.dnevnik.hr/…/izgubio-posao-zbog-provjeren…

http://www.vecernji.hr/…/predrag-baraba-je-radije-ubio-bubi…

http://www.vecernji.hr/…/udomitelji-nisu-mogli-u-skloniste-…

http://www.vecernji.hr/…/velikogoricani-traze-da-se-zaustav…

http://www.vecernji.hr/…/psa-cu-radije-ubiti-nego-ga-privre…

http://www.vecernji.hr/…/hanu-je-cekao-dom-znali-su-da-dola…

http://www.vecernji.hr/…/tko-i-zasto-krije-podatak-koliko-j…

http://www.vecernji.hr/…/velikogoricani-rekli-ne-ubijanju-z…

http://www.jutarnji.hr/…/biznis-smrti-kako-se-zarad…/295711/

http://oslobodjenje-zivotinja.com/gradani-velike-gorice-pr…/

http://www.dnevno.hr/tag/pokupsko-cerje

Najgore je što sve ovo svojim sredstvima sve financiraju svi porezni obveznici, jer se pseće tvornice smrti plaćaju iz općinskih i gradskih proračuna. Neki gradovi nemaju drugog izbora nego sklopiti ugovor sa šinterajem, no mnoge načelnike i gradonačelnike jednostavno nije briga. Psi ne glasaju na izborima i zašto bi njih bilo briga da sklope ugovor s no kill azilom? Naime, od 23 azila u našoj zemlji, samo ih je 6 no kill: to su oni u Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Virovitici, Bjelovaru i Varaždinu. Od tih azila samo je jedan osnovao grad – sklonište u Dumovcu, u Zagrebu.

Želimo no kill azil u Karlovcu!


Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena"    Kontaktirajte pokretača peticije