Tužimo HZZO radi štrajka liječnika

NAJDUŽI štrajk liječnika u povijesti Hrvatske, koji traje već punih dva mjeseca, doveo je nas pacijente do ruba strpljenja.

Tvrdimo kako su naša prava na liječenje znatno ugrožena, a bolest nema vremena čekati da štrajk završi.

Iako je Ministarstvo zdravlja u javnost izašlo s podatkom da je zbog štrajka lista čekanja produžena za 30 posto, iz Udruge hrvatskih pacijenata upozoravaju kako to nije stvarna brojka te da je ona znatno veća, ali za sada nema konkretnih i točnih podataka. O ostalim negativnostima štrajka ne treba puno pričati jer novine su pune negativnih iskustava pacijenata i to na dnevnoj bazi.

Pacijenti su se prvih tjedan-dva solidarizirali s liječnicima, no sad je već svima dosta. I bez štrajka je stanje u zdravstvu bilo izrazito loše, no sada je još puno gore.  Toliko smo jadni i ogorčeni jer nam je uskraćena zdravstvena zaštita da masovno razmišljamo da podignemo tužbu protiv HZZO-a ili kolektivnu tužbu protiv liječnika koji su štrajkom ugrozili prava i živote nas pacijenata.

"Dosta pacijenata planira pokrenuti privatne tužbe protiv HZZO-a, budući da 365 dana u godini plaćaju zdravstveno osiguranje pa očekuju da ga i imaju", rekao je Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata.
Naglašava također kako u Hrvatskoj živi preko tri milijuna građana koji si ne mogu priuštiti privatnu zdravstvenu zaštitu i ovisni su o državnoj za koju su ostali zakinuti zbog štrajka. (Izvor:Index.hr)

Stoga, ukoliko ste i Vi jedan od gore navedenih, nezadovoljnih i obespravljenih, podignimo zajedno svoj glas i udružimo se u borbi za svoja već plaćena prava na zdravstveno osiguranje u punom smislu te riječi.

ORGANIZIRAJMO SE I TUŽIMO HZZO i liječnike za uskraćivanje osnovnih ljudskih prava i prava pacijenata, tražimo povrat plaćenih doprinosa HZZO-u za vrijeme trajanja štrajka, tražimo odštete za pogoršana zdravstvena stanja, zahtijevajmo povrat novca koji smo u vrijeme štrajka morali plaćati privatnim poliklinikama (možda baš onima gdje ti isti doktori rade u "fušu" ili su čak tajni prikriveni vlasnici).

Podržite peticiju jer zajedno smo jači. POKRENIMO PROMJENE!!!