Za besplatni gradski vrtić u Novom Marofu

Djeca su naša i gradska budućnost!

U današnje vrijeme kad se gradske vlasti brinu o gradnji zaobilaznica,obnavljanju društvenih domova,dječjih igrališta,dječjih vrtića,saniranju svakakve infrastrukture itd. Da li su se zapitali da će to naslijediti i uvažavati budući naraštaji? Vjerojatno nisu jer trenutnom situacijom kakva je ljudi odlaze iz grada odvodeći i djecu koja su budućnost. Jednokratna financijska pomoć pri rođenju djeteta nije nekorisna ali je nedovoljna pri podizanju nataliteta u gradu. Kome uređuju sve ovo gore navedeno ako neće biti djece koja će boraviti u vrtićima,igrati se na tim igralištima,družiti u društvenim domovima? Grad i gradske vlasti bi se trebali više brinuti da pridonesu riješenju tog problema koji je sigurno ostvariv pogotovo kad dolaze sredstva iz Europskih fondova za svakakve stvari pa tako može i za to.Trenutno Grad sufinancira dio troškova vrtića ali je nedovoljno,pogotovo netko ko ima više djece koja borave u njemu to su izrazito veliki mjesečni troškovi koje netko nemože ili teško izdvaja a mogli bi slijediti primjer gradova Vrliku, Umag, Obrovac i Belišće, te općine Zrinski Topolovac, Kukljica, Bale, Baška, Magadenovac, Galovac, Okrug, Draž, Saborsko, Smokvica, Gola, Primorski Dolac, Koška, Ivankovo i Donja Motičina gdje su potpuno besplatni dok ostali gradovi i općine kao što su Općina Zdenci (100 kuna), Općine Voćin i Štrigova, te Grad Donji Miholjac (200 kuna), općine Petlovac, Čačinci, Sikirevci i Zagvozd (250 kuna), te Grad Stari Grad (260 kuna) sudjeluju u većem sufinanciranju vrtića te su troškovi za roditelje daleko manji. Osvrnut ću se i na trenutno nastalu situaciju sa epidemijom kad svako malo djeca moraju u samoizolaciju a trošak vrtića se smanji za smješni i žalosni postotak. Dijete ne boravi u vrtiću skoro pola mjeseca a roditelji dobe manji račun za niti 100kn. Sramota. U svemu tome što je najgore je da jedan od roditelja mora otvorit bolovanje za njegu djeteta kad boravi u samoizolaciji a svi znamo koliko to utječe na plaću jer je zbog toga umanjena i do 500kn. I sad se svi zapitajte zašto svi šutimo o tom problemu i ne poduzimamo ništa,zašto vlasti ne poduzimaju ništa? Apeliram na Gradske vlasti da poduzmu nešto i da olakšaju financijski roditeljima da se u budućnosti čuje više dječjeg smijeha u gradu! Roditelji,podržite ovu peticiju i promijenimo nešto za nas i za naše mališane!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Ivan Ferenđa to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...